Kungälv - Sandviken 3-7

Inte helt oväntat var Sandviken numret för stort för Kungälv på Skarpe Nord ikväll. Efter en jämn första tjugo minuter så avgjordes matchen med tre mål på sju minuter för gästerna. Sandvikens anfallsspel var stundtals mäktigt imponerande och Kungälv kan inte klandra sig själva allt för mycket att det blev förlust idag.

Laget
Mikael Lindberg och Robin Mohlen återkom till laget efter att ha missat den knappa förlusten i Edsbyn senast. Däremot så saknades Ted Skoglund igen. Jimmy Berglund fick stå över, trots sina två mål uppe i Edsbyn. Adam Rudell platsade inte heller och har inte fått så mycket speltid i Kungälv än så länge.

Första halvleken
Med knappt tre minuter spelade så lyckades inte Kungälv rensa bort en hörna trots flera försök, och till sist kunde Linus Forslund peta in 0-1. Kvitteringen lät dock inte vänta på sig, ett långskott från Teemu Mättää som letade in sig något överraskande. Martin Falk i Sandvikenmålet var nog inte jättenöjd med sin insats där.

Kungälv trummade på och hade det mesta av spelet under de efterföljande minuter. Man skapade flera stycken hörnor och hade de farligaste chanserna. Efter sådär tjugo minuter så var vi hyfsat överens om att Sandviken inte hade imponerat sådär jättemycket än så länge, och nästan på beställning gjorde de tre snabba passningar och så pang satt 1-2 från Erik Petterssons klubba.

Sedan fick Dennis Henriksen - nyligen uttagen i landslaget - chans att presentera sig med en mäktig soloräd, även om Kungälvs försvar kanske gav honom lite mer plats än han förtjänade. Han satte i alla fall 1-3 utan att tveka. Några minuter efteråt fick Christoffer Edlund sätta 1-4 och efter det var det knappt någon tvekan om vilket lag skulle ta två poäng från matchen.

Matchens prestation kom i samband med 1-5 målet precis innan halvtid. En långlyra ner mot kortlinjen kändes helt ofarligt - risken finns att även Kungälvs backlinje gjorde samma bedömning - men Christoffer Edlund sträckte ut klubben och tog ner bollen som om han hade magnet i klubban. Sedan vände han sig om och placerade en perfekt passning till Linus Forslund som inte kunde missa. Det är bara att lyfta på hatten inför sådana prestationer.

Andra halvleken
Det blev för det mesta en avslagen historia i andra halvleken. Kungälv var aldrig särskilt nära att ta sig in i matchen igen och det kändes inte som om Sandviken körde hårt för att försöka vinna med tvåsiffrigt. Något som verkade irritera Edlund som hördes klaga högljutt över lojt spel när laget firade hans 3-7 mål... Kungälv lyckades sätta båda 2-5 och 3-6, båda snygga individuella mål från Mikael Lindberg och Fredrik Johansson, men båda gånger replikerade Sandviken snabbt.

Sammanfattningen
Idag blev det en klar förlust mot ett bättre lag och man kan inte vara allt för besviken över det. Alla vet ju innerst inne att Kungälv inte har spelare i nivå med Edlund, Mossberg och Pettersson, och att det krävs båda en bra dag för oss och en dålig dag för motståndarna för att det ska bli annat än förlust. Det sista fick vi definitivt inte idag i alla fall.

Det fanns ljuspunkter, sättet man förde spelet första tjugo minuter till exempel, men det kändes som om självförtroendet sviktade något efter Sandvikens snabba ryck. Det blev en hel del bolltapp på mittplan, som ju blir bestraffade direkt mot ett sådant motstånd.

Nu gäller det att blicka framåt och redan på fredag är det en ny hemmamatch mot Vetlanda. Det blir tufft förstås, men är definitivt en match man hoppas kunna vinna om man vill vara med och tävla om de sista slutspelsplatserna.