2022-02-05 16:30

FC Utrecht - SC Cambuur
3 - 2

Kungälv - Sirius 5-0

IFK Kungälv avfärdade gästande Sirius tämligen enkelt i Ale Arena på fredagkvällen. Det stod 2-0 redan efter 7 minuter och nollan höll sig hela kvällen efter några lysande ingripanden av tidigare Siriusmålvakten Kimmo Kyllönen. Det blev en stabil seger, dock mot en rätt så blek motståndare.

Lagen
I laget saknades fortfarande mittfältsmotorn Mikael Lindberg som tydligen har fortsatt problem med ljumskarna. Däremot blev det debut för nyförvärvet från Sirius Adam Rudell, som fick stå över i Kalix förra helgen. Sirius kom till match efter att ha sparkat tränaren Anders Carlsson dagen innan, vilket kanske inte var bästa förberedelsen.

I början fick vi se att väldigt högt pressande Kungälv som tydligen tänkte skrämma livet ur Sirius innan de hade hunnit landa. Det blev ett väldigt lyckat drag. Med matchklockan på 7 minuter hade Lukas Persson redan hunnit göra två mål. Den första från hörna och den andra efter ett långt utkast från Kyllönen, en mycket snygg nertagning, friläge, runda målvakten, hur enkelt som helst. Tydligen blev det ett liknande mål i Kalix förra veckan också. Han kan kasta långt vår nya målis.

IFK radade upp några hörnor till och just då kändes det som om det kunde sluta tvåsiffrigt, men IFK fick sedan en utvisning på Robin Olsson (också han ny från just Sirius) och matchen jämnade ut sig. Sirius hade en del boll men fick inte till det alls framåt och kändes väldigt uddlösa när de anföll.

I början på andra halvleken kändes det som om Sirius började till sist ta sig in i matchen. Gamla Kungälvliraren Markus Kumpuoja lyckades åka igenom från vänster till ett friläge som Kyllönen dock gjorde en strålande räddning på. 10 minuter in i halvleken noterades Adam Rudell för sitt första Kungälvmål efter ännu en hörna, vilket inte kändes helt rättvist just då. Två minuter senare kom Ted Skoglund fri i straffområdet efter en något tveksam försvarsinsats från Sirius sida och det stod 4-0 och matchen var punkterad.

IFK hann med ett mål till, ett distinkt långskott av Teemu Mättää, som var bra matchen igenom. Men sista halvtimmen av matchen kändes väldigt avslaget. Sirius fick även en straff i slutet, men Kyllönen limmade den också och fick mycket välförtjänt hålla sin nolla.

Summering
Sammanfattningvis så dominerade känslan efteråt att Sirius var dåliga snarare än att IFK var bra ikväll. Däremot kan man bara slå motståndaren man har framför sig och Kungälv gjorde mer än vad som krävdes. Vi har i alla fall lyckats knyta till oss ett par väldigt duktiga finnar i Mättää och Kyllönen och det blir spännande att följa fortsättningen mot lite bättre motstånd.

Hos gästarna var lagkaptenen Johan Jansson Hydling bäst, han höll ihop laget och bollen landade oftast rätt från hans klubba. Det fanns inte många fler i Sirius som utmärkte sig och försvaret bjöd på en del, exempelvis två hörnor med misslyckade bakåtpassningar. Jag tippade Sirius sist och såg ingenting ikväll som fick mig att ändra åsikt på den fronten.

Nu på onsdag väntar Västerås borta som säkert är mycket revanschsugna efter kvällens storförlust i Lidköping. Det blir nog svårt det där men hoppas kan man alltid... sedan är det ny hemmamatch mot Broberg nästa lördag där vi borde vara rätt revanschsugna själva efter 0-9 på Skarpe Nord i januari. Om inte vintern infinner sig väldigt snart lär också den äga rum i Ale Arena.