Kungälv - Västerås 3-6

Västerås var det klart bättre laget på Skarpe Nord ikväll och vann helt rättvist med 6-3 till sist. I likhet med VM-finalen i söndags var det storspel från målvakten Kimmo Kyllönen som gjorde att segermarginalen inte blev större.

Första halvleken
Efter en jämn inledning tog VSK ledningen efter 8 minuter, en ganska märklig situation där en gästande spelare åkte in i gaveln och flyttade målet rejält i sidled men domaren dömde tydligen att bollen hade passat mållinjen där målet hade stått. Måste erkänna att jag är osäker hur reglerna är där när målet flyttas iväg så.

Sedan tog gästerna över totalt och hade bud på flera mål, men en kombination av missade chanser och några prakträddningar från Kyllönen höll siffrorna nere.

En gång stack Kungälv upp, en soloåkning från Axel Ekholm tog honom in i straffområdet där han blev bryskt omhändertagen av VSKs försvar när han nästan var igenom. Han och merparten av publiken skrek efter straff, men domaren var inte imponerad.

Direkt efteråt åkte Simon Jansson igenom och satte 0-2. Kändes som om Kungälvsförsvaret hade flera chanser att ingripa och få bort bollen där.

Innan halvtidspausen hann gästerna även med att göra 0-3 från straffpunkten.

Andra halvleken
Kungälv lyckades göra 3 mål, men varje gång var VSK snabba att replikera och det kändes som om de hade minst en växel till om Kungälv började komma för nära.

Först reducerade Adam Rudell på hörna men en snabb räd från Jansson minuten därpå friställde Ted Bergström som satte 1-4. Efter 70 minuter dök Lukas Persson vid bortre stolpen och fick till ett bra träff som betydde 2-4, men det stod 2-5 några minuter efteråt efter återigen lite tveksamma ingripanden i Kungälvsförsvaret.

Emellanåt gjorde Kyllönen en till synes omöjlig räddning som avvärjde ett friläge för VSK.

Rudell lyckades reducera en gång till efter ett lyft in i straffområdet: det kändes som om de flesta farligheterna framåt kom den vägen för IFK ikväll. VSK-försvaret hade helt enkelt för bra koll för att det skulle gå att passa eller åka igenom dem.

Trots en timeout med 10 minuter kvar kom aldrig någon riktig anstormning från Kungälv och det blev ett bortamål till på hörna på övertid.

Sammanfattning
Man ser ju varför VSK vinner serien och Simon Jansson var makalöst bra ikväll. Att Kungälv lyckades vinna bortamatchen i november var verkligen en bedrift men man var aldrig nära ikväll.

Det är nu bara en poäng ner till Kalix och kvalstrecket och allt tyder på att matchen lagen emellan på tisdag på Skarpe Nord kommer att vara direktavgörande. Tyvärr kommer jag vara i fjällen då så det kommer ingen rapport härifrån men jag hoppas verkligen laget kan ta sig samman och avsluta säsongen på ett bra sätt.