Kungälv - Villa 2-5

Villa Lidköping hade ikväll uppvisning i Ale Arena och slog IFK Kungälv utan större besvär. Fyra mål från David Karlsson gjorde att matchen var i praktiken avgjord redan i halvtid.

Isen på Skarpe Nord blev offer för Stormen Helga förra helgen och trots ihärdiga försök från Kungälvs ledning lyckades man inte skjuta upp matchen så man kunde spela den hemma på riktigt. Detta blev dubbelt olyckligt, båda för publiksiffrans skull, och för att Villa har haft det väldigt svårt under motorvägsbron de senaste säsongerna och känslan var att de skulle ha det betydligt trevligare inomhus i Ale. Som visade sig ganska snabbt vara fallet.

Första halvleken
Matchen hann knappt börja innan det stod 0-2. Första målet var mest Johan Esplunds verk, en riktig smörpass som friställde Daniel Andersson. Kimmo Kyllönen gjorde sig stor och räddade friläget, men returen landade olyckligt nog rakt i gapet på David Karlsson. Sedan gjorde samma Karlsson även 2-0 kort efteråt från matchens första hörna.

Kungälv var skakade och hade förtvivlat svårt att skapa någonting framåt. Villa hade ett enormt bollinnehav, spelade runt bollen i lugn takt för att sedan hugga blixtsnabbt med djupledspassningar eller flip. Ett par gånger blåstes de av för vad som måste ha varit hårfina offsidebeslut.

Vid minut 25 kändes det som om Kungälv äntligen hade börjat kämpa in sig i matchen och få ordning på sig själva, men sedan blixtrade Villa till igen med en briljant lyrpassning från (tror jag) Eriksson, en lika briljant nertagning från Karlsson och 0-3. Bara att lyfta på hatten.

Kungälv hade mer boll mot slutet av halvleken och hade ett par soloräder och ett par halvchanser, men Karlsson fick återigen göra mål från hörna och halvtidsresultatet stod på föga uppmuntrande 0-4.

Andra halvleken
Efter pausen var det jämnare, och Kungälv lyckades få in en reducering efter att Fredrik Johansson sköt in en hörna. Men en snabb kontring från Villa ledde till ännu ett Karlssonmål (Martin denna gången), och matchen kändes på långa vägar avgjord. Kort därefter lyckades Axel Ekholm ta sig fri men Jesper Thimfors lyckades rädda friläget. Kungälv drabbades sedan av två utvisningar men trots två spelare extra kändes det inte som om Villa skulle ösa in fler mål. Mikael Lindberg snyggade till siffrorna till 2-5 från en hörna som blev matchens sista händelse.

Sammanfattning
Känslan är lite grann densamma som efter Sandvikenmatchen. Villa var ruskigt bra idag (i alla fall i första halvleken) och är på en annan nivå än Kungälv när de spelar bra. Men säsongens mål är ju på sin höjd att ta sista slutspelsplatsen, och därför kan man inte vara alltför ledsen när man får stryk av lag som satsar på SM guld.

Nu väntar dubbelmöte mot Gripen, med en inspelad poäng hittills, och där gäller det verkligen att vara på hugget och spela till sig fyra poäng. Tidigare säsonger har man oftast slagit Villa hemma, men råkat ut för katastrofinsatser hemma mot lag som Ljusdal och Kalix. Kan vi vara lite mer konsekventa i år och slå lagen omkring och bakom oss så kan jag acceptera det om man kammar noll mot de allra bästa lagen.