Vändning på övertid mot Vetlanda - igen!

IFK Kungälv har nu lyckats ta alla fyra poäng mot Vetlanda denna säsong, och återigen bjöd matchen på dramatik in i slutet. Trots att laget låg under med 5-2 i pausen och 6-5 vid 90 minuter lyckades man vända och vinna med 6-7!

Det börjar bli en vana det här. Matcherna mellan IFK Kungälv och Vetlanda BK verkar alltid utvecklas till öppna rysare och avgörs inte sällan mycket sent. Två mål på övertid i regnet på Skarpe Nord gav IFK en 5-3 seger i slutet av november, och förra årets match på Skarpe Nord slutade 5-4 och avgjordes också i slutet. Året innan hade Vetlanda tagit två poäng med ett mål på övertid om jag minns rätt. Men dramatiken blev nog snäppet större idag.

Det hade varit lätt att ge upp vid ställning 5-2, men två mål av Axel Ekholm och en straff av Mikael Lindberg gjorde att Kungälv kämpade sig in i matchen igen under andra halvleken. Vetlanda tog dock ledningen igen kort efteråt och vid 90 minuter stod det 6-5. Kungälv hade dessutom Hampus Kärnman på botbänken just då.

Mot alla odds lyckades Teemu Mättää peta in en målvaktsretur och kvittera till 6-6, och kort därefter fick IFK hörna, som Lindberg pangade in i krysset för att fullfölja sin hattrick! Sedan fick Vetlanda även en straff, som Johan Löfstedt slog i stolpen och ut, och därmed stod IFK som segrare.

Jag har inte åkt till Småland idag och tänker därför inte redovisa för händelserna i mer detalj än så. Jag hänvisar till Vetlandaredaktionens mycket bra matchrapport som ger en klart tydligare inblick i matchen än någon annan media som jag har hittat hittills.

Men hoppet om slutspel lever alltså i allra högsta grad igen, särskilt med tanke på att Vetlanda är en av huvudrivalerna. Ett något nytänt Broberg ligger bakom IFK bara på målskillnad, medan en formsvag Edsbyn ligger en poäng före, med Vetlanda i sjunde plats ytterligare en poäng framför. Två av dessa lag kommer att gå till slutspel (och ingen av de kommer få kvala, tror jag nu). För IFK väntar nu luriga  (och ojämna) Tillberga på Skarpe Nord redan på tisdag, och där måste man vara på tårna för att ta två poäng och fortsätta kampen på bästa sättet.