-

In i dimman, delad poäng i premiären

Katrineholm spelade i lördags sin allsvenska premiär mot Haparanda/Tornio som kunde ha slutat i en mardröm.

Inramningen denna match var fantastisk enligt mitt tycke med ett riktigt schysst bengaltifo från Red 'N' Blue supporters innan matchen startade. Men om klacken gjorde en bra start så kan man dessvärre inte säga desamma om laget.

Det var många som var skeptiska på läktarna inklusive jag själv när redan efter 10 spelade minuter så stod det 0-3 till Haparanda.
Ett 0-3 underläge som skulle hinna bli 0-5 i den 35e matchminuten. Det var premiärnerver minst sagt. Och ett galet vasst Haparanda som spelade ut bra på sina finnar.
En reducering kom dock innan dommaren blåste av första halvlek tack och lov. En reducering som vart startskottet på en makalös upphämtning.

Andra halvlek drar igång och det dröjer inte länge fören comebackhjälten Markus Hast reducerar till 2-5. Efter detta mål tar dimman över totalt på Backavallen. Från läktarplats kunde man bara se konturerna utav båda målburarna. Något som Katrineholmarna behärskade bäst som vände på steken totalt och lamslår Haparanda genom att på forcering på forcering lyckas kvittera i den 81 matchminuten genom Niklas "Messi" Eriksson.

Jag gick hem från Backavallen med ett leende på läpparna. Detta var en seger för mig.
5-5 skrevs resultatet till och målskyttarna ur hjältelaget är följande: Niklas Eriksson 2, Markus Hast 1, Jesper Ekström 1, Magnus Stenberg 1.

Riktigt kul att se att målformen håller för Niklas som från försäsongen snittat 2 mål per match.Fantastiskt!