Infekterat mellan Katrineholm och Borlänge

Infekterat mellan Katrineholm och Borlänge

I veckan har en tvist uppdagats mellan Katrineholm och Borlänge, det är Borlänge som begärt att flytta en match den 24 januari då de saknar en spelare som är på U19 landskamp vid tillfället, reglerna säger att Borlänge har rätt till detta men dalaklubben vill inte stå för ersättningen som krävs av Katrineholm.

Serieledaren Bengt Arwidson kunde inte ena klubbarna under tisdagen och valde då att lämna frågan vidare till tävlingskommittén. Där fortsatte ordföranden Christer Persson förhandlingarna med klubbarna under onsdagen. Utan att komma nämnvärt vidare. Han hade telefonmöte med Katrineholm Bandys ordförande Nichlas Lindén under eftermiddagen, bland annat för att få fler siffror på vad det skulle kosta klubben att flytta matchen. Men något beslut blev inte taget. — Vi är lovade ett besked senast fredag lunch, säger Nichlas Lindén. Anledningen till att Borlänge vill flytta matchen är att Simon Blomqvist blivit uttagen att spela P19-VM samma veckoslut. Enligt reglerna har Borlänge möjlighet att flytta matchen, men ska då enligt §9 ersätta Katrineholm. Det belopp Katrineholm angivit att man förlorar på en flytt accepteras dock inte av dalaklubben. Det blir nu tävlingskommitténs sak att lösa den infekterade frågan.

Källa: www.kkuriren.se

Trots att Borlänge enligt Katrineholms-kuriren inte finner ersättningen som krävs rimlig så går klubben samtidigt ut på sin facebooksida och citerar reglementet Paragraf 9.10 i tävlingsbestämmelser:
”Om spelare är uttagen till landslagsuppdrag som spelare samtidigt som serie, - DM-, eller SM-match spelas äger förening med sådan spelare rätt att flytta seriematch i den kategori som landslagsuppdraget anger. Anmälan skall göras till administrerande instans senast fem dagar före ordinarie matchdatum. Ny speldag skall godkännas av administrerande instans. Motståndarlaget äger rätt erhålla kompensation för ev. merkostnader i samband med flyttning av match. Kostnaden betalas av det lag som begär flyttning.”. Dalaklubben skriver även att den s.k merkostnaden borde vara minimal eller ingen i samband med hemmamatch. Dessutom menar de att de sponsorintäkter Katrineholm Bandy säger sig förlora vid en flytt inte kan räknas mot nämnda paragraf. Då det är en intäkt istället för en kostnad. Som jag tolkar det, så menar alltså Borlänge bandy att de intäkter som Katrineholm bandy går miste om vid eventuell matchflytt (enligt klubbchef Grandin 6-siffrigt belopp) helt ska förbises. Det kan ju omöjligt vara rimligt att en P19 landslagsman ska kunna kosta en konkurerande förening den typen utav pengar.

Tommy Findhé2014-01-15 23:00:42
Author

Fler artiklar om Katrineholm