Gubbängens Bandyhall, 2020-11-13 19:00

AIK Bandy - Hammarby Bandy

Inför: AIK - Hammarby (premiär)

Inför: AIK - Hammarby (premiär)

Bandysäsongen inleds med ett derby mot antagonisterna från Solna.

Som om det inte vore tillräckligt med premiär. Pulsen får anledning att höjas ytterligare när Bajen ställs mot AIK i elitseriepremiären under fredagskvällen. AIK är en motståndare som har rustat upp inför säsongen och är ett lag som alla vill slå.

Hammarby hade minst sagt problem med att överlista Solna-laget förra säsongen. Det blev förlust i World Cup, två förluster i seriespelet och dessutom uttåg i åttondelsfinalen efter två matcher (oavgjort i match 1, förlust i match 2). Det finns aldrig utrymme för att förlora ett derby och den vinstrad som AIK har börjat bygga upp mot oss oroar lite grann. En grönvit derbyseger, helst två, under säsongen är högst nödvändigt för att återställa den ordning som bör gälla om vilket lag som är bäst i huvudstaden.

Bajen har flera spelare som inte lirat ett derby mot AIK förut. Daniel Mossberg, Pavel Bulatov, Klim Tarasenko, Kasper Milerud för att nämna några. Vi har också spelare som var med ifjol som Filip Mörkdal, Felix Nyman, David Pizzoni och Robin Sundin med flera. Det är nog bara bra att det finns spelare som vet vad dessa matcher handlar om och spelare som inte har någon aning om dessa fighter. En premiär är alltid en premiär så att det kommer bli full fart direkt kanske inte är så troligt. Lagen vill nog känna på varandra först men sedan lär det nog smälla och när det första målet väl kommer, då är det match.

AIK har tippat sig själva som segrare inför säsongen och har gått ut ganska tydligt med att det är guldet man vill åt. Sett till spelarna som tränare Magnus Muhrén har så ska man väl vara med och utmana men vi får väl se hur samspelt laget är. Det är en mängd nya spelare i truppen som Linus Pettersson, Johan Esplund, Daniel Andersson, Alan, Erik Pettersson för att nämna några. I stort sett har man stjärnspelare på varje position och individuell kvalitet finns det. Men för att gå riktigt långt gäller det att få ihop det som ett solitt lag, får man det, ja då kan det nog bära hela vägen till Studan.

För Bajens del gäller det att starta säsongen på bästa möjliga sätt och det gör vi ju fördelaktigt genom en derbyvinst. Vi behöver få in lite positiv energi igen efter en dålig fjolårssäsong och ett pladask i slutspelet. Truppen är nybyggd och Pierre Roos har kommit in som ny tränare. Kasper Milerud och Christoffer Fagerström är tillbaka. Daniel Mossberg är ny i laget liksom försvarsgeneralen Pavel Bulatov. Det andas ändå lite framtidstro och toppkänsla runt Hammarby tycker jag. Tyvärr kommer "Fager" saknas mot AIK men offensiven ska ändå vara en stark lagdel denna säsong. Lucas Dalin har sett vass ut på försäsongen och Alexander Egorychev får gärna göra några mål ikväll. David Jansson var vår bästa målskytt i Svenska Cupen så han lär få lira på topp.

Jag tänker inte tippa något resultat men om Hammarby kommer upp i nivå så kan det bli en kul premiärkväll i den nya hallen. Ut och kriga nu, Bajen. AIK ska inte få ta kommandot i en derbymatch ännu en gång, det kan vi inte tillåta. 

Det här blir den första seriematchen i Gubbängens bandyhall för både AIK och Hammarby och den femte arenan som lagen möts på. Tidigare möten har varit i Göransson Arena, Zinkensdamms IP, Östermalms IP och Bergshamra IP.

AIK - Hammarby (13/11)
Elitserien, omgång 1
Gubbängens bandyhall
Matchstart: 19:00


*** *** ***

Forza Bajen!

Fredrik Wiberg2020-11-13 09:18:00

Fler artiklar om Hammarby Bandy