Inför Annandagsbandyn, Helenelund - Norrtelje BF
Hoppas på mycket folk i morgon, ta med dig släkt och vänner! Start 13:30!

Inför Annandagsbandyn, Helenelund - Norrtelje BF

Bandyns nationaldag är äntligen här igen, och en hemmamatch dessutom! Förra säsongen var vi uppe i Norrtälje och mötte Spillersboda och året innan mötte vi Gustavsberg hemma i allsvenskan. Detta är en införrapport om läget i lagen, inför annandagsbandyn på vallen.

Men vi börjar med gästerna från Roslagen.

Norrtelje BF

Norrtelje BF hette tidigare Wettershaga, men ändrade namn då verksamheten flyttade in till Norrtälje i stället. De senaste åren har laget främst spelat i landets tredje division nämligen div.1, men har även testat på spel i landets nästhögsta division, gamla div. 1(nuvarande allsvenskan).

Till denna säsong är de dock nykomlingar från div. 2 Sthlm, där de förra säsongen gick fram som en slåttermaskin som nedflyttat div.1 lag och gick direkt upp igen. Till denna säsong har de lyckats behålla de flesta spelarna och dessutom fyllt på med bröderna Lunde från oss och Joakim Larsson från lokalkonkurrenten Spillersboda.

Norrtelje ligger för nuvarande på en imponerande femte plats, före bl.a. upphaussade Nitro/Nora och Eskilstuna. De har vunnit tre, spelat en oavgjord och torskat två.
Helenelund har tur som slipper två av deras bästa spelare i morgon, nämligen Micke Pettersson och Dimitrij Zinkevitch (Rehab efter skada). Men det finns fullt av bra spelare ändå, Christoffer Lunde var väldigt bra i början av säsongen i HIK men stagnerade liksom hela laget. Joakim Larsson är en svårstoppad och tung pjäs med bra skott, som kommer oroa både på fasta situationer och på genombrott mot mål. Mittfältaren Klas Nyblom och liberon Stefan Falk är två rutinerade herrar som står för tryggheten i laget.

Bästa målskytt är Dimitri Lazar som gjort 10 mål denna säsong(varav 6 senast mot Eskilstuna) och Joakim Larsson på 7 mål. Bästa assisterare är C. Lunde på 5 assist och Klas Nyblom på 4.

Senaste matchen mellan oss, var på försäsongen då HIK vann med 10-3. Dock var detta deras första match för säsongen, och morgondagens match kommer se helt annorlunda ut.

Vi får se upp med fasta situationer, deras ibland höga och väggvinnande press(gett utdelning i slutet framförallt) och deras genombrottsförsök av Lazar, Silinski och Larsson. Bör även hålla koll på Chribbe Lunde som är en bra passningspelare. Ingen trupp är officiell.

- Efter att ha fått stryk med 10-3 i höstens träningsmatch har vi stor respekt för HIK men vi spelar bra bandy nu och är inte ofarliga. Vi har plockat de poäng vi ska och lite till. Överraskade mot Nitro/Nora borta och gjorde en mycket bra första halvlek mot Eskilstuna i senaste omgången, då Dmitri Lazar gjorde sex mål – ett på hörna och straff och fyra spelmål, berättar den gamla HIK-tränaren och numera Norrtäljetränaren Nils-Olof Karlsson till HIK:s hemsida.

Helenelund

HIK vann sin senaste match mot AIK hemma och visade då att man kan vinna utan viktiga pjäser i laget. Nu har ju tyvärr Niclas Sköljd lämnat för Boltic (?), men sportchefen Conny Rydqvist ryckte i sina trådar och den gamle hjälten Joakim Lindberg 46 år, gör comeback(mer om honom i senare artikel).

HIK kommer förhoppningsvis att ställa upp med starkast möjliga manskap, då Hansson och Megert förhoppningsvis är tillbaka i laget. Lägg dessutom till Joakim Lindberg som lär ta Sköljds defensiva ansvar på mitten, så är detta lag det bästa vi kan ställa på benen denna säsong.

Bästa målskytt i HIK är Linus Hansson på 8 mål och sen kommer Andreas Karlsson och Kronberg på 6 mål vardera. Mest assist har lagkaptenen Jonas Säfström på 6 assist, tätt följd av Anton Fors på 5 st.

- Jocke blir en klar förstärkning i truppen. Han går in i startuppställningen och kan utnyttjas på många platser i laget. Magnus Berlin och Jocke blir farsor i den unga truppen. Han är mycket bra tränad och hans ålder är absolut ingen belastning, säger Conny Rydqvist till HIK:s hemsida.

Laget mot Norrtelje:

Mikael Svensson, Niklas Pedersen, Linus Hansson, Andreas Karlsson, Jonas Säfström, Magnus Berlin, Jerker Flodstam, Fredrik Larsson, Johan Kronberg, Oskar Strand, Joakim Megert, Jonas Jonsson, Anton Fors, Martin Krigh, Jocke Lindberg.
 
Matchen

Se nu till och komma till Sollentunavallen i morgon söndag, på annandagsbandy. En riktig svensk bandyklassiker.
Matchstart 13:30, locka med släkt och vänner! Sist vi hade hemmamatch på annandagen var det 100 personer som såg, hoppas på något liknande i morrn.

Väl mött!

HIK-redaktionen2010-12-25 14:23:00
Author

Fler artiklar om Helenelund