Sävstaås IP, 2020-12-30 20:00

Bollnäs - Hammarby Bandy

Inför: Bollnäs- Hammarby

Inför: Bollnäs- Hammarby

Bortamatch på Sävstaås står härnäst på schemat för Carl Malms manskap.

Det är tight mellan matcherna nu, det känns som vi spelar varannan dag, och det gör vi också! 26:e var det match, 28:e var det match och nu är det fight igen den 30:e. 

Hammarby har två raka torsk, mot motstånd som egentligen ska besegras. Sirius bör vi hålla bakom oss i tabellen när säsongen summeras, likaså med Broberg/Söderhamn. Men skador och dåligt spel har legat till grund för båda förlusterna. Att det skulle bli tufft att lira utan Robin Sundin och David Pizzoni visste vi innan, hela det ordinarie halvspelet har ju försvunnit. Nu är det bara att se hur deras frånvaro slår mot laget längre fram.

Hammarbys trupp är tunn men har ändå gjort bra prestationer hittills. Vi var inne i en bra trend innan jul med fina resultat och skalper, både SAIK och Villa slogs tillbaka. Det verkar som att magin har försvunnit nu innan jul. Precis som vinster skapar en positiv trend, kan flera förluster i rad skapa en negativ trend. Den senare bör vi försöka undvika till varje pris. 

Förstärkningar har ju kommit in i form av Axel Jansson och Samuel Helmerson. Den förstnämnde har fått spela både mot Sirius och Broberg, Helmerson har inte varit med i truppen sedan kontraktet kritades på. Kanske är det dags att låta Helmerson lira lite, försvaret behöver kanske ruskas om med tanke på förlustraden. 

Bollnäs har fått längre vila än Hammarby, de spelade ju inte den 28:e mot SAIK på grund av misstänkta coronafall i Sandvikens trupp. Innan dess har de stått för några sämre prestationer så det är verkligen läge för Bollnäs att ta en vinst. Hälsingarna ser nog en stor chans till två pinnar mot ett sargat Hammarby hemma på "åsen".

Bollnäs ligger 10:a i tabellen, en poäng bakom sjundeplacerade Bajen. Den senaste vinsten kom hemma mot Sirius den 9.e december (4-3). Därefter har det blivit ett kryss och två förluster.

Just Hammarby och Bollnäs möttes i Bajens hemmapremiär i Gubbängshallen. Det mötet slutade 4-4 efter en sen Kasper Milerud-kvittering. Det finns många härliga matcher i matchen, Milerud, Fagerström och Mossberg mot sitt gamla gäng. Och Patrik Nilsson möter Bajen, vår gamla SM-guldvinnare. "Nr 19" gjorde både mål och assist sist vi möttes så att han står med i morgondagens protokoll på ett eller annat sätt kan vi nog slå fast.

Känslan inför säger att uppgiften mot Bollnäs kan bli tuff, det har varit ett hårt matchande och Hammarby måste försöka hitta ett nytt spel utan de bägge kaptenerna på isen. Tar du bort en av Sundin och Pizzoni ur laget och vi försvagas, tar du bort båda, så är en stor del av Hammarbys aura och spel borta.

Men spelarna måste förlika sig med läget och coach Malm behöver hitta en plan och spelidé utan de båda härförarna. Inte det lättaste, men ett viktigt och nödvändigt uppdrag.

Avslag 20:00 på Sävstaås, år 2020:s sista match. 

Elitserien, 30/12
Bollnäs - Hammarby 
Avslag: 20:00, Sävstaås


Forza Bajen!

*** *** ***

Fredrik Wiberg2020-12-29 15:03:00

Fler artiklar om Hammarby Bandy