2020-11-24 19:00

Edsbyn - Hammarby Bandy

Inför: Edsbyn - Hammarby

Inför: Edsbyn - Hammarby

En av säsongens svåraste bortamatcher står på schemat för Hammarby Bandy.

Edsbyn, de regerande svenska mästarna, väntar i "bandykyrkan" på tisdag kväll. Det är en match som blir att bita i för Carl Malms Hammarby. 

Kasper Milerud räddade en hemmapremiärpinne i grevens tid mot Bollnäs i fredagens match. Hammarby tog ledningen men Bollnäs vände till 3-1. Hammarby kom ikapp innan Bollnäs gjorde 4-3 igen. Ett par utvisningar i bortalaget gav Hammarby chansen med tio minuter kvar att spela. En Mossberg-passning till "Kappe", en dragning senare, och det var 4-4 i "Gubbis" på tilläggstid. 

Visst ryckte Bajen upp sig spelmässigt sist men någon större tränareffekt fick vi inte se. Försvarsspelet lämnar en del i övrigt att önska och det finns en helhet i Bajens spel som fortfarande saknas och behöver utvecklas.

Det är tidigt på säsongen och det känns fortfarande osäkert vem som ska leda Bajen framöver efter Pierre Roos avgång. Den nuvarande huvudtränaren Carl Malm var ganska kryptisk om sin framtid i sändningen på sportbladet play och menade på att han kanske inte följer med till Edsbyn. Vad vi vet i dagsläget är att han fortfarande är tränare för Bajen men en viss Stefan Karlsson står och knackar på dörren och är på väg in. Det känns väl bara som en tidsfråga innan Stefan Karlsson presenteras i Bajens stab. I vilken form återstår att se. 

Edsbyn kommer vara laddade inför tisdagens uppgift. Hälsingelaget föll med uddamålet borta mot Vetlanda (4-5) i fredags och det var väl förra omgångens stora skräll. Det är alltid tufft att möta Edsbyn på bortais och troligtvis snäppet svårare att möta ett revanschsuget lag. "Byn" har inte råd att tappa poäng tre matcher i rad och det kommer nog Bajen att få sota för. Det blev ju kryss mot Villa i premiären så Edsbyn har bara inkasserat 1/4 pinnar så här långt.

Svenska Fönster Arena är för många lag en svår arena att spela i och generellt är väl Edsbyn ett av säsongens svåraste motstånd för elitseriens deltagare. 22/26 segrar i grundserien förra säsongen vittnar såklart om det.

Lyckas Bajen stå undan en troligtvis stark hemmaoffensiv från början så finns väl chansen att man kan göra något men jag räknar inte med Hammarby-poäng. Däremot vill jag gärna se tydligare tendenser av vilken bandy Hammarby vill och kan spela den här säsongen. Spelet är fortfarande under utveckling och det är bara att fortsätta resan framåt. 

Edsbyn bör ha tillbaka både Simon Jansson och Mattias Hammström i laget inför tisdagens match, båda saknades mot Vetlanda. I Hammarby ska nog alla spelare vara fit for fight.

Matchen kommer att spelas utan publik. Edsbyn har en poäng på två matcher precis som Bajen, båda lagen väntar därmed på säsongens första seger.

*** *** *** 

Elitserien, omgång 3
Edsbyn - Hammarby
Svenska Fönster Arena
Avslag: Tisdag 24/11, 19:00

Fredrik Wiberg2020-11-23 16:36:00

Fler artiklar om Hammarby Bandy