Inför Elitserien 2010/2011: Nykomlingarna Boltic kraftigt nederlagstippade

Inför Elitserien 2010/2011: Nykomlingarna Boltic kraftigt nederlagstippade

Det forna storlaget, klassiska IF Boltic, är tillbaka i Elitserien igen efter tre år i den näst högsta serien. Nykomlingen är kraftigt nederlagstippade och så även här i SvenskaFans artikelserie inför Elitseriestarten.

14. IF Boltic

Fjolårsplacering: 1:a Allsvenskan södra
Hemmaarena: Tingvalla
Premiär: Västerås (b)
 
Nyförvärv
Robin Olsson (Villa-Lidköping), Marius Austad (Solberg), Mikael Jakobsson (Hammarby), Konstantin Akhlestin (Tranås), Martin Skogshjärta, Anders Wallman (Mosserud), uppflyttade juniorer, Ola Fredricson, Richard Timmerklev (tränare)
 
Spelarförluster
Martin Apelqvist (Gripen), Hampus Nilsson (klubb ej klar), Magnus Fransson (slutar), Marcus Elfström (Slottsbron), Per-rik Saikoff (tränare, Örebro)

Spelarprofiler

Defensiv matchvinnare: Jon Karlsson
 
Speldirigenten: Jakob Bucht
 
Offensiv matchvinnare: Pål Hanssen (bilden)
 
Talangen: Daniel Rönning

Anders Andersson, Boltic-redaktionen, om lagets chanser kommande säsong

Anders tippar Elitserien SvenskaFans.com tippar Elitserien
1 Bollnäs  
2 Sandviken  
3 Villa-Lidköping  
4 Hammarby  
5 Edsbyn  
6 Sirius  
7 Vetlanda  
8 Västerås  
9 Broberg  
10 Boltic  
11 Haparanda  
12 Vänersborg  
13 Tillberga  
14 Kungälv 14 Boltic

Du tippar Boltic som nia, varför det? 
- Med anledningen av att jag ser en potential i laget och under ledning av Ola Fredricson och Rickard Timmerklev kommer man göra underverk i elitserien. Är också övertygad om att försvaret som många menar på är Boltics akilleshäl kommer växa sig in i elitseriekostymen och med en säker utpost i Jon Karlsson kommer det bli svårt för motståndarna att få utdelning. 
- Sen ska vi inte glömma bort att Boltic har en fördel då man under ledningen av tidigare förbundskaptenen Ulf Karlsson och hans mannar har byggt upp sig fysiskt. Är det någon bit som är viktigt är det den fysiska och där är jag inte alls orolig. 
- Mitten och framåt är jag heller inte orolig över. In har bland annat Mikael Jacobsson, Robin Olsson, Marius Austad, Konstantin ”Kosta” Akhlestin kommit och det är spelare som kommer lyfta de andra det är jag helt övertygad över. 
- Med andra ord kommer IF Boltic årgång 2010/2011 inte göra bort sig i den högsta serien. Ge laget några matcher så kommer man att bevisa att man hör hemma här. 
 
Hur ser du på resten av Elitserien? 
- Ser med tillförsikt på Elitserien, det var bra att vi fick en rak serie för tre säsonger sedan för sportens skull. Jag är övertygad om att vi kommer få se en jämn elitserien över hela tabellen där få poäng kommer skilja mellan lagen. Bollnäs som förra året tog sig till final kommer ta hem serien sen är frågan hur det går i slutspelet men det är en helt annan fråga. 
 
Vad talar för Boltic denna säsong? 
- Nya tränarna, sammanhållningen, nyförvärven, Tingvalla Isstadion. Det finns många punkter som talar för IF Boltic 2010/2011. Sen ska vi inte glömma bort att de flesta lagen kommer underskatta de blågula iskrigarna och det gör att de kommer få sig en obehaglig överraskning. Det mesta talar för Karlstad-laget. 
 
Vad talar emot Boltic denna säsong? 
- Får citera Kent-låten "Ingenting". 
 
I Hagnesta Hill 
blinkar tv-ljusen 
Jag gör vad jag kan 
Drömmer mig bort 
I Hagnesta Hill 
bland de identiska husen 
Rycker vi till 
Reklamen avbryts för sport 
Ingenting 
 
Först kom ingenting 
Sen kom ingenting 
Sen kom ingenting 
men ingenting är (ingenting, inget, inget). 
 
Ni ser. Ingenting helt enkelt. 
 
Vem ska vi hålla ögonen på i ditt lag denna säsong? 
- Finns många i laget som man ska hålla koll på. Svårt att på rak arm plocka ut någon, hela laget kommer som sagt producera och det gör att man klarar sig kvar i Elitserien utan kval. 
 
Slutligen, vad tror du om premiärmatchen mot Västerås? 
- Magkänslan säger att det blir vinst med uddamålet, hjärtat seger med tre bollar och huvudet oavgjort. En sak är säkert, det kommer inte att bli förlust. Jag är övertygad om att Västerås på hemmaplan och i premiären kommer att underskatta Boltic och när man inser att man är i gungning står det 0-3 på resultattavlan. 

SvenskaFans.com kommenterar Boltic

Boltic ser ut att få det tufft i årets Elitserien och mycket talar för att det blir en upprepning i lagets fall på de två bottenlagen i förra säsongens Elitserie. Boltic har en trupp med överlag lite Elitserie-rutin och med många kort som är oprövade i högsta serien. Boltic får helt enkelt leva med att tippas som seriens sämsta lag och kanske är det bra för det forna storlaget från Karlstad. Det var få som trodde Boltic skulle vinna Allsvenskan i fjol, frågan är om Boltic kan skrälla tillräckligt för nytt kontrakt?

SvenskaFans.comandreas@andreassoderman.se@andreassoderman2010-10-20 21:00:00
Author

Fler artiklar om Boltic

Boltic är redo för Ljusdal på bortais
Mikael Bood snart tillbaka - längtar efter att få spela match