Sjöaremossen, 2021-01-23 15:00

Frillesås - Hammarby Bandy

Inför: Frillesås - Hammarby

Inför: Frillesås - Hammarby

Bajen beger sig till Halland där årets första seger måste bärgas.

Serien börjar så sakteliga gå in i sitt slutskede. Det är nio matcher kvar, januari blir snart februari och möjligheterna att reparera sina misstag blir allt färre.

Hammarby har sex raka förluster och spelet är för mycket upp och ned. Det är försvarsmisstag, missade chanser, hörnor och straffar som inte förvaltas. Listan kan göras lång. Tittar vi på det positiva kan vi notera att mittfältaren Daniel Mossberg har haft en fin säsong. Den rutinerade räven har varit en av få ljusglimtar under spelåret och är ett nyförvärv som imponerat med sina offensiva åkningar, målskytte och närvaro. Det känns som han har fått en nytändning i sin nya miljö.

Trots allt negativt rent sportsligt finns det fortfarande chans att få rätsida på detta. Hammarby är 12:a i tabellen men har faktiskt två lag bakom sig, båda kommer vi möta nu. Möjligheterna att plocka poäng har aldrig varit större. 

Först ut väntar alltså ett dubbelmöte mot 13:e placerade Frillesås innan vi tar emot jumbon Tellus nästa helg. Frillesås är ett lag som börjat sprattla till nu på slutet. En tung seger togs borta mot Sirius i mitten av januari och i början av januari slogs Vetlanda tillbaka hemma på Sjöaremossen. 

Hallandslaget kan spela utan press, inget lag riskerar att åka ut den här säsongen så för Frillesås är det bara ut och spela. Pressen ligger på Hammarby. Alla förväntar sig slutspel, allt annat vore faktiskt en skandal. Skador drabbar alla lag, Hammarby har drabbats extra tungt men att inte bli 10:a eller högre upp i tabellen sett till förväntningarna som ställdes inför och spelarmaterialet som vi har, det håller faktiskt inte.

Frillesås har genom deras tid i Elitserien varit en något besvärlig motståndare. Man kan tycka att det ska vara ett stort avstånd mellan lagen men resultaten har visat annorlunda. Förra säsongen blev det 2-2 på bortais och en knapp uddamålsseger bärgades på Zinken. Säsongerna innan vann vi båda matcherna, men det var absolut inga utklassningssiffror.

Hemmalaget ser nog morgondagens match som en inspirerande uppgift och ser förmodligen stora möjligheter att störa ett både stukat och pressat Hammarby. Att strö lite mer salt i Hammarby-såren är nog ingenting som hallänningarna har något emot. 

Bajen måste förlita sig på det spel man besitter men också vara effektiva när man väl ges lägen offensivt. Extra koncentration krävs på hörnor och andra fasta situationer. En hög delaktighet och stor noggrannhet i defensiven krävs också om det ska bli några lördagspoäng. 

Matchen kommer bli tuff, vi får hoppas Bajen får in en tidig boll eller två och kan försöka spela lite mer avslappnat. Ska det bli åttondelsfinal finns inget annat än seger under morgondagen. Så enkelt är det.

ATT HOPPAS PÅ
Två poäng. Det får se ut hur som helst, bara vi vinner denna kamp. 

ATT SE UPP FÖR
Fredrik Brandin. 14 mål så här långt, lika många som Hammarbys bästa målskytt mäktat med.

REDAKTION ZINKENSDAMM TIPPAR
Kan faktiskt sluta både med hemmavinst, kryss och förlust. En normal dag vinner vi med ett par strutar. 

TROLIGT HAMMARBY-LAG
3-4-2-1 fr.h: Mörkdal - Nyman, Bulatov, Larsson - Sundin, Nyström, Mossberg, A.Jansson - D.Jansson, Milerud -Fagerström

Avslag på Sjöaremossen klockan 15:00 nu på lördag.

*** *** ***

Fredrik Wiberg2021-01-22 22:51:00

Fler artiklar om Hammarby Bandy