Inför Gripen - IFK Motala

Imorgon onsdag åker IFK till Trollhättan för att ta sig an seriefavoriten Gripen.

Jag skrev inför säsongen att Gripen var laget från den södra allsvenskan som skulle ha störst chans att nå elitserien senare i vinter. Det står jag fortfarande fast vid trots att man faktiskt förlorade borta mot Tranås i lördags med 3-1. IFK Motala har kommit igång och med tre raka segrar i bagaget så ska man allt kunna ge Gripen en riktig fight. Under dom senaste tre säsongerna i seriespel så har faktiskt IFK en vinst och två oavgjorda i Slättbergshallen. Något som man kan ta med sig imorgon även om det är en ny match nu med nya förutsättningar.

Gripens lag skiljer sig inte sådär jättemycket från förra årets när man var så himla nära elitserien och föll verkligen på målsnöret. Det mest anmärkningsvärda i laget iår är väl bröderna Korén från GAIS som anlänt till laget. Hur skadeläget ser ut i GBK har jag ingen aning om men i IFK utgår jag ifrån att alla spelare som var med i segermatchen mot Tjust i lördags ska finnas med imorgon. Vid vinst för IFK Motala så går man upp på samma poäng som Gripen på andraplatsen och det hade ju varit väldigt trevligt att hålla liv i toppen av tabellen.

Mot ett lag som Gripen gäller det att verkligen sätta dit chanserna man får. Man har i segermatcherna mot bl a Frillesås och Tjust haft råd att bomma öppna lägen och ändå vinna matcherna tämligen enkelt. Nu är det en helt annan motståndare på andra planhalvan och nu gäller det att vara ordentligt skärpt i avslutningarna. Chanser kommer man att få och tar man tillvara på dom så kommer segerchanserna att vara stora imorgon.

Vi håller alla tummar och tår för en seger imorgon!

Vi tror på er!

FORZA BLÅVITT!

Krister Selg2013-12-10 10:39:35
Author

Fler artiklar om Motala