Zinkensdamms IP, 2020-02-18 19:00

Hammarby Bandy - AIK Bandy

Inför Hammarby - AIK (åttondelsfinal)

Inför Hammarby - AIK (åttondelsfinal)

Det har blivit dags för den första slutspelsmatchen när AIK gästar Zinken.

Åhhhhhhhhhh heja Hammarby, IF, heja Hammarby, Hammarby....

Det är dags att värma upp sångrösten, packa portföljen, på med långkalsongerna och bege sig ut till Zinkensdamms IP på Södermalm. Efter en trubbig säsong så blev det slutspel till sist för Bajen. Vi tog den sista platsen och går upp mot AIK i en oviss men oerhört spännande åttondelsfinalserie. AIK slutade 7:a efter en sportsligt bra debutsäsong i bandyns finrum. Men nu ska vi inte vara för generösa med lovord om våra kombatanter från Solna. 

Tack för er medverkan, resan slutar här, hoppas jag blir faktum när vi stänger denna åttondelsfinalserie på torsdag. Det är alltså dubbelmöten som väntar och Hammarby börjar hemma på tisdag kväll klockan 19:00. Det är viktigt att få med sig ett bra resultat i den första matchen men nu när vi möts två gånger kan vi ju likagärna passa på att vinna bägge fighterna så slipper vi tänka på målskillnad, bortamål etc.


Slutspelsskägget är på hos tränare Stefan Karlsson.

Tyvärr har Hammarby en ruskig minusstatistik mot Solna AIK. Det blev förlust i World Cup tidigare i höstas, förlust på Östermalms IP i AIK:s "hemmamatch" och Gnaget lyckades även vinna på Zinkensdamms IP med ganska övertygade siffror i januari. Bäääähh. Vi får hoppas atr den tråkiga statistiken kan fungera som en morot och att vi vänder på trenden och äntligen sopar AIK av banan.  

Nu är det nya förutsättningar. Hammarby har krigat sig till en åttondelsfinal och spelat sig fram till slutspelet. AIK var nog sugna på en kvartsfinalplats men gick bet efter två bottennapp på slutet där magplasket mot Motala säkert fortfarande svider i AIK-lägret.

Det kommer att bli nervöst, både på läktaren och på isen. Dessutom lär det bjudas på en del tjuvknep och smälla lite extra i närkamperna bland en del spelare. Det hör till. Men jag är rädd att det kanske inte är till Bajens fördel. Vi har en del opolerade spelare i laget som kan ha svårt att handskas med sina känslor. Jag tänker framför allt på Felix Nyman, Adam Gilljam och David Pizzoni. Det är nog inte ens spelbart att någon av dessa herrar kommer få besöka utvisningsbänken i den här matchserien. 

Hammarby har hyfsat bra form om vi bortser från söndagens förlust mot Broberg, dessförinnan hade vi tre raka segrar där 9-7-vinsten mot Sandviken sticker ut lite extra. AIK är ett lurigt lag med flera spelare som har rutin. Andreas Bergwall i målet, Patrik Nilsson på topp, Johan Willes på mittfältet och Patrik Sjöström i försvaret. Under de sista omgångarna hittar vi två resultat som signalerar om Solna-lagets höjd och botten. AIK vann hemma mot Bollnäs med 9-1 men torskade borta mot Motala med 2-9. 

I söndagens avslutande omgång höll man länge jämna steg mot Västerås men förlorade till sist med 3-6. 

Den första åttondelsfinalen spelas alltså i morgon tisdag och alla sektioner är till för endast Hammarbyfans. Läs mer och följ uppdateringarna om matchen här:

*** *** ***

Åttondelsfinal 1/2
Hammarby - AIK
Tisdag 18/2, Zinken
Avslag: 19:00 

Fredrik Wiberg2020-02-17 14:40:00

Fler artiklar om Hammarby Bandy