Zinkensdamms IP, 2021-02-19 19:00

Hammarby Bandy - Edsbyn

Inför: Hammarby - Edsbyn
Lebedev gjorde två mål senast. Gör nummer 39 nya mål mot Edsbyn?

Inför: Hammarby - Edsbyn

Viktiga poäng står på spel när Bajen ska befästa sin slutspelsplats.

Så var det dags för säsongens sista hemmamatch, åtminstone i grundserien. Fjolårets SM-vinnare Edsbyn kommer på besök, ett lag som för närvarande parkerar på en fjärdeplats i tabellen.

Hammarby kommer stärkta inför uppgiften efter säsongens största seger (Motala 8-2). Det har sällan varit några målfyrverkerier till Hammarbys favör men igår small det till både en och två gånger. Det slutade faktiskt med hela åtta mål i Motalas mål, en välförtjänt och ytterst välbehövlig seger. I denna historiskt jämna tabell kan det bli en målskillnadsaffär om det blir slutspel eller inte.

Förra säsongen spelade Hammarby oavgjort hemma mot Edsbyn i en målsnål historia, det blev faktiskt bara 1-1. Mer ett fotbollsresultat än ett bandyresultat tycker nog många. En 0-0-match har jag inte bevittnat i bandyns elit men väl en 1-0-seger, en väldigt surrealistisk känsla. Bandy är ju ofta förknippat med många mål och svängiga tillställningar. Även om "raggarbandyn" blir allt mer sällsynt, defensiven brukar prioriteras först numer.

Det är svårt att sia om vilket lag som vågar ta kommandot imorgon. Hammarby inledde ju starkt mot Motala och hade 3-0 efter bara 23 minuter. Frågan är om man vågar köra så offensivt redan från start mot "byn"? Nu har vi ju trots allt en slutspelsplats i eget grepp och har råd att vänta och se hur matchbilden ter sig. Edsbyn är på stabil mark i toppen men är säkert inte nöjda med att bara vara fyra. Det är viktigt även för hälsingarna att positionera sig högre upp i tabellen för att kunna välja motstånd i kvartsfinalen. Men just nu lutar det väl åt att både Villa och AIK slutar 1:a och 2:a. Sandviken har bra form och har nog ingen lust att halka längre ned i tabellen. Ett SAIK som vi för övrigt avslutar mot på bortais under tisdagskvällen.

Edsbyn var i Stockholm i onsdags och besegrade Tellus med till slut klara siffror, 8-3. Men det var både oavgjort och Tellus-ledning ett tag i matchen innan "byn" drog ifrån. Flest mål hos gästerna har Oscar Wikblad gjort med 30 pytsar i denna grundserie. Edsbyn hade fem raka segrar innan man mötte AIK i dubbla matcher där det blev två förluster. Nu är man alltså tillbaka på vinnarspåret igen, kanske för att stanna? 

Hammarby har gjort en svajig säsong och har nu tuffast tänkbara schema kvar. Edsbyn hemma och Sandviken borta, två topplag som gjort stabila säsonger och har en grundkapacitet i alla led. För Bajen gäller det att hålla modet uppe, spela som man gjorde mot Motala och lita på sig själva. Vi har slagit både Sandviken och Villa på hemmais denna säsong, då kan vi också ta Edsbyn på rätt dag. 

Låt fredag kväll vara en sådan dag.

Forza Bajen!

ATT HOPPAS PÅ
Vi måste till varje pris undvika en förlust. En seger är att föredra men ett kryss kan vara mycket värt i jakten på slutspel. Våga spela!

ATT SE UPP FÖR
Finns många bra bandyspelare i Edsbyn. Anders Svensson är en grym målvakt, Oscar Wikblad en vass skytt och Simon Jansson brukar göra mål mot oss.

REDAKTION ZINKENSDAMM TIPPAR
Det ska bli kul att gå upp mot Edsbyn. Känslan är ändå god på förhand, jag tror vi vinner ganska knappt. Kanske 5-3 eller 5-4?

TROLIGT HAMMARBY-LAG
3-4-3 fr.h: Mörkdal - Nyström, Larsson, Bulatov - Dalin, Sundin, Lebedev, A.Jansson - Milerud, Fagerström, Mossberg 

Avslag på Zinken klockan 19.00 nu på fredag.

Återstående spelschema
23/2 Sandviken (B)

Fredrik Wiberg2021-02-18 15:26:00

Fler artiklar om Hammarby Bandy