Zinkensdamms IP, 2018-11-20 19:00

Hammarby Bandy - Falu BS

Inför: Hammarby - Falu BS

Inför: Hammarby - Falu BS

Efter tre raka matcher utan vinst är det dags för seger.

Det har blivit dags för den sjätte matchen i årets elitserie och den tredje matchen hemma på Zinken. Nykomlingen Falu BS kommer på besök och för Hammarby finns bara en uppgift: Vinst.

Förra veckan var knackig där det bara blev 3-3 borta mot Motala och på fredagskvällen en tung förlust borta mot Sandviken (3-5). Den senaste matchen på Zinken var inte rolig ur ett grönvitt pespektiv då fjolårets mästare, Edsbyn, avgick med segern (6-4).

Hammarby ligger åtta i tabellen och har en del poäng upp till toppen. Men det går snabbt i bandy och när Bajen spelat lika många matcher som övriga lag är jag övertygad om att vi återfinns högre upp i serien.

Bajen har gjort 24 mål framåt och 22 stycken har Patrik Hedberg fått kasta ut från sitt nät. Målskillnaden (+2) är svag och behöver ökas när det är jämnt i poängskörden bland flera lag. Större målskillnad gör att man tar position före andra lag i i tabellen om lagen har samma poäng. Bäste målskytt i grönvitt så här långt är Christoffer Fagerström med sju mål, bakom honom finns David Pizzoni Elfving som noterats för fem fullträffar.

Främste framspelare är Jesper Jonsson (sju assists), som även är Bajens poängbästa spelare hittills, med 12 poäng på fem matcher. Ett facit vi hoppas vår nummer sju håller i under säsongen.

Nykomlingen Falu BS ligger på 12:e plats i tabellen och har bara inkasserat tre poäng på sju matcher. Jocke Forslunds manskap har förlorat alla sina matcher på bortais och är det lag i serien som släppt in näst mest mål (44 stycken). Bara Sirius är sämre som släppt in hela 52 mål på sju matcher.

Bäste målskytt hos gästerna är David Forsell som gjort sju mål hittills. En spelare som Bajen-försvaret måste bevaka under tisdagskvällens match på Zinkensdamms IP.

Det blir ett speciellt möte för Hammarbys keeper, Patrik Hedberg, som kommer från Falun och har BS som moderklubb. Bajens landslagskeeper måste visa att släkten är värst genom att hålla tätt mellan stolparna denna afton. Men om allt går som det ska bör vår "rosa panter" inte få en alltför svettig dag på jobbet.

Forza Bajen!

*** *** ***

Elitserien, tisdag 20/11
Hammarby - Falu BS
Zinkensdamms IP
Avslag: 19:00 

Fredrik Wiberg2018-11-20 08:16:00

Fler artiklar om Hammarby Bandy