Zinkensdamms IP , 2021-02-17 19:00

Hammarby Bandy - Motala

Inför: Hammarby - Motala

Inför: Hammarby - Motala

Säsongen närmar sig sitt slut och Bajen jagar en plats i åttondelsfinalen.

Det är bara tre matcher kvar av säsongen och på tisdag i nästa vecka spelas den sista grundseriematchen. Hammarby har kvar att möta: Motala, Edsbyn och Sandviken. Denna vecka väntar två matcher på Zinken innan vi avslutar säsongen i Göransson Arena borta mot Sandviken. Tufft, absolut. Omöjligt, inte alls. 

Tabellen är ett getingbo och det är fler lag än någonsin som har häng på åttondelsfinalerna. Det skiljer bara fyra poäng från 12.e placerade Bollnäs till 7.e placerade Motala. Hammarby är just nu 11.a och en pinne ifrån att få spela slutspel. Lag 7-10 spelar åttondelsfinal. Lag 1-6 går direkt till kvartsfinal. För lag 12-14 är det semester som gäller. 

Vinner vi alla tre återstående matcher blir det nog slutspel, två segrar och vi har skaffat oss ett helt okej läge. Blir det bara en seger till och vi måste förlita oss på att alla andra lag omkring oss förlorar om säsongen inte ska ta slut. 

Kvällens motståndare Motala har gjort en bra säsong och fortsätter att ta steg framåt under ledning av Mattias Sjöholm. Det har dock varit blandade resultat på slutet. 4-2 hemma mot Sandviken följdes upp av en 0-5-förlust hemma mot Gnaget. Anfallaren Philip Florén har gjort 27 mål hittills och är lagets bästa målskytt. Han har gjort fem fler än Hammarbys dito, Christoffer Fagerström, som är uppe på 22 mål. 

Östgötarna har, efter matchen mot Hammarby, kvar att möta Villa Lidköping på hemmais och man avslutar säsongen mot Broberg/Söderhamn i Hälsingland. Den sista omgången kommer bli rafflande, det är så mycket på spel, och så många lag inblandade att slutspelsracet avgörs nog på flera platser denna afton. Full omgång på tisdag kväll den 23/2 - alla matcher har avslag 19.00.

Förra säsongen vann Motala på Zinken med 5-3 och i januari slogs vi tillbaka med 6-1 på K Bygg Arena. Rent historiskt har vi haft det lätt mot Motala men den här säsongen spelar historik mindre roll. Det är svårt att få rätsida på var Bajen står någonstans, en offensiv kapacitet finns där, likväl en ihålig defensiv som allt för många gånger visat upp sig denna säsong. Att tappa 6-3 till 6-6 mot Vetlanda (fredagens match) inom loppet av tio minuter vittnar om det sistnämnda. 

Men det är väl i motvind som draken lyfter. Dags att prestera nu Bajen, att missa slutspel vore riktigt tråkigt och skulle vara en rejäl missräkning.

ATT HOPPAS PÅ
Två poäng. Motala hemma på Zinken ska alltid vara två poäng. Go Bajen go!

ATT SE UPP FÖR
Philip Florén såklart, sedan finns det några ex-Bajare i laget. Anfallaren Jonas Enander (13 mål) och backen Anders Persson.

REDAKTION ZINKENSDAMM TIPPAR
Lite orolig för denna match. Motala är en uppstickare och har två raka vinster mot oss. Pressen är på Bajen. 3-3 eller 4-4?

TROLIGT HAMMARBY-LAG
3-4-2-1 fr.h: Mörkdal - Nyström, Bulatov, Larsson - Sundin, Dalin, Mossberg, A.Jansson - D.Jansson, Milerud - Fagerström

Avslag på Zinken klockan 19.00 denna onsdagskväll.

Återstående spelschema
17/2 Motala (H)
19/2 Edsbyn (H)
23/2 Sandviken (B)

*** *** ***

Fredrik Wiberg2021-02-17 11:28:00

Fler artiklar om Hammarby Bandy