Inför: Hammarby - Sandviken

Inför: Hammarby - Sandviken

Ännu en tuff match väntar för ett formsvagt Bajen som är i akut behov av poäng.

Fem raka förluster.
Det finns inga ursäkter längre.
Nu måste poängen börja rulla in.

Hammarby riskerar att få kvala sig kvar i bandyns finrum. Efter nyår har vi faktiskt inte hållit måttet på isen, varken defensivt eller offensivt. Det har varit dåliga prestationer, det är inget att hymla om (bortsett från Vänersborg borta). Tabellen ljuger inte.  

Frågan är om Bajen lyckas vända trenden under onsdagskvällen när "stålmännen" från Gästrikland kommer på besök? Som supporter försöker man alltid hålla hoppet uppe och hoppet är väl det sista som överger människan sägs det. Men ser man till de sportsliga förutsättningarna lagen emellan är risken stor att det blir ett sjätte nederlag i rad.

Sandviken har gjort en bra säsong och ligger på andraplats i tabellen. De slog oss förra veckan med 10-6 och har en vass offensiv men det är att lag som inte är omöjligt att slå. Genom åren har vi fått se ett par häftiga drabbningar mot Sandviken där Bajen stått som segrare vid några tillfällen. 

Men årets upplaga av Bajen känns inte lika sammansvetsade och energifyllda längre. Vär är geisten? Var är kämparandan? Bajen har alltid lyckats komma igen och slå ur underläge men den här säsongen har inte varit de andra säsongerna likt. 

Vi har bra spelare i laget och grabbar som har varit med förr, ett par landslagsmän och en rutinerad coach. Var brister det? Såklart är de yttre förutsättningarna och träningsmöjligheterna alltid en faktor men nu har säsongen löpt på ett tag och det börjar bli dags att steppa upp. 

Efter Sandviken hemma återstår det bara tre matcher i Elitserien. Vi är två poäng bakom Motala som har den sista slutspelsplatsen i sina händer. Om Motala hemmaslår tabelljumbon Åby/Tjureda på onsdag samtidigt som Bajen förlorar mot SAIK, ja då är det fyra poäng upp till en slutspelsplats. Vid ett sådant scenario ska det nog mycket till om Motala släpper den ur sitt grepp (östgötarna har dessutom en match mindre spelad än Bajen). Vänersborg skuggar också Bajen i tabellen och kan gå om vid poäng (kryss eller vinst) mot AIK samtidigt som Bajen förlorar/tappar poäng mot SAIK. 

Kanske vore en 11:e plats inte så dumt med tanke på vilka möjligheter som nu är kvar. Ett negativt kval är inget som någon vill vara med om men det kan ju också sluta "lyckligt". Bajen slår SAIK, sopar undan Åby/Tjureda på fredag och plockar poäng av Frillesås hemma och avslutar med en tvåa borta mot Broberg. Ja, då blir det slutspel på Zinken ändå. 

Bollen är rund, matchen spelas i 90 minuter och det är 22 bandyspelare på isen. Ut och kör nu, poängtörsten är stor. Släck den!

Hey hey
Forza Bajen in med bollen
hey hey


Läs mer: Förutsättningarna inför slutspurten av Elitserien

*** *** ***

Hammarby - Sandviken
Elitserien, omgång 23
Onsdag 5:e februari
Avslag 19:00, Zinken


Hammarbys återstående spelschema
5/2 Sandviken (H)
7/2 Åby/Tjureda (B)
14/2 Frillesås (H)
16/2 Brobeg/Söderhamn (B)

Fredrik Wiberg2020-02-04 15:00:00

Fler artiklar om Hammarby Bandy