Inför: Hammarby - Villa Lidköping
Glädjescenerna under säsongen har inte varit många. Får vi anledning att jubla imorrn?

Inför: Hammarby - Villa Lidköping

Efter fyra raka förluster är det hög tid för Bajen att börja plocka poäng.

I mitten av januari skrev jag att läget var ganska prekärt för Hammarby Bandy. Har det börjat ljusna på söders höjder? Nej, rullgardinen dras sakteliga ned för varje match som går då förlusterna kommer på löpande band. Vill det sig illa har vi ett konstant mörker att ta ställning till om det blir negativt kvalspel. Ett fullt tänkbart scenario även om spelartruppen säger att de tittar uppåt i tabellen istället för nedåt. 

Än är ingenting kört, det går att undvika negativt kval och det går att ta sig till slutspel. Tabellen är jämn och det finns fortfarande möjligheter att få rätsida på säsongen. Att sluta 11:a och gå på tidig semester om fem matcher är inte optimalt, varken för ekonomin eller för oss supportrar. Slutspel vore förstås trevligt och sett till förväntningarna det minsta man kunde begära när säsongen drog igång. Visst, ett nytt lagbygge och en "nygammal" tränare - men nog skulle vi kunna sluta som sämst 10:a?

Vilka lag ska vi då plocka poäng av innan säsongen tar slut? Tja, spelschemat är inte det lättaste men vi har tre hemmamatcher kvar på Zinken. Tidigare säsonger har vi kunnat plocka poäng mot vilket motstånd som helst i vår hemmaborg. Varför inte börja med en tvåa mot Villa Lidköping på fredag kväll?

Hammarby har fyra raka förluster och kommer senast från en 6-10-torsk borta mot Sandviken. Det stod 4-4 i paus efter att vi hämtat upp ett 1-4-underläge. Men som vanligt den här säsongen brukar vi inte prestera någon bra bandy i andra halvlek och på bortais har vi varit extremt svaga. Bara en seger på elva matcher talar sitt tydliga språk. 

En seger på fredag kväll kan innebära att vi går upp på en 10:e plats i tabellen och har den sista slutspelsplatsen i egna händer. Alla spelare ska vara tillgängliga så nu gäller det för tränare Stefan Karlsson att matcha det bästa laget. 



Morgondagens motståndare Villa Lidköping ligger trea i tabellen och föll senast borta mot Broberg/Söderhamn (4-5). Bästa målskytt hos västgötarna är Joakim Andersson med 26 mål på 21 matcher. Bakom honom finns Johan Löfstedt som stått för fina 29 poäng på 18 matcher (17+12). Johan Sixtenssons manskap har 13 segrar på 21 matcher, fjolårets mästare har spelat oavgjort i fyra matcher och har förlorat fyra stycken. Höstens bortamöte mot Villa slutade i en hemmaviktoria (5-1). 

Senast Bajen vann på Zinken var den 26/12-2019 (då fick Sirius stryk med 5-3), så det är verkligen dags att börja vinna igen! Morgondagens match blir nog spännande. Villa är säkert revanschsugna efter deras torsk mot Broberg och Hammarby har inget annat val än att ta en seger. Läget är pressat, vi kommer troligtvis att gå en streckkamp mot Vänersborg under de kommande omgångarna. 

Kavla upp ärmarna och ut och kör nu Bajen! Vi vet ju att ni kan mycket bättre än det ni hittills har visat upp på isen. Släpp handbromsen och börja plocka poäng - det finns inte så många chanser kvar.

Forza Bajen!

Hammarby - Villa Lidköping
Elitserien, omgång 22
Fredag 31:a januari
Avslag 19:00, Zinken


Hammarbys återstående spelschema
31/1 Villa Lidköping (H)
5/2 Sandviken (H)
7/2 Åby/Tjureda (B)
14/2 Frillesås (H)
16/2 Brobeg/Söderhamn (B)

*** *** ***

Fredrik Wiberg2020-01-30 18:17:00

Fler artiklar om Hammarby Bandy