Zinkensdamms IP, 2021-12-19 13:15

Hammarby Bandy - Villa Lidköping

Inför: Hammarby - Villa Lidköping

Inför: Hammarby - Villa Lidköping

Det har blivit dags för en efterlängtad Zinken-premiär denna fredagskväll.

Äntligen spelar Bajen på Zinken igen och för motståndet står topplaget Villa Lidköping. Något som är förvånande är att se vilket lag som leder tabellen. Villa är inte i topp, utan högst upp hittar vi Motala på 12 inspelade poäng och sex raka segrar. En sanslös inledning av östgötarna.

Bajen kommer från en skön bortavinst i Vänersborg. Det blev seger med 5-2 i onsdags och en liten revansch från fjolårets torsk med stora siffror.

Hammarby har spelat fyra matcher, alla på bortais. Två Zinken-premiärer har blivit uppskjutna på grund av det milda vädret men nu har det äntligen blivit isyta på anrika Zinkensdamms IP. Ikväll får man besök av Villa som öppnat säsongen med fyra segrar och två oavgjorda matcher. Sixtenssons mannar är det målgladaste laget i serien med 55 mål varav 30 har kommit på bortais. Skyttekungen från ifjol Christoffer Edlund har redan skaffat sig en bekväm ledning i målligan med 23 fullträffar, inte så tätt följd av Brobergs Martin Söderberg med tio kassar.

Den bäste målskytten i grönvitt heter Kasper Milerud med sex mål och så här säger han om matchen ikväll till hemsidan:

- Det ska vara 10 grader och blåsigt så det kommer inte bli något skönspel. Det blir lite av att slå på allt som är rosa. Båda lagen kommer att få kämpa i 90 minuter. Men det är bra att möta just Villa under dessa förhållanden tror jag. Visst vill man ha bra is i alla matcher, men så är det inte nu.

Förhoppningsvis kommer en stark grönvit skara supportrar och ser Bajens första hemmamatch för säsongen och hejar fram Linkans mannar till två hemmapoäng. Entrén öppnar två timmar före avslag och Zinkentältet slår upp portarna från 17:00. 

ATT HOPPAS PÅ
Publik, sång och fyllda portföljer. 

ATT SE UPP FÖR
Christoffer Edlund, behöver inte många chanser innan det ringer. 

REDAKTION ZINKENSDAMM TIPPAR
Vädret är nog till vår fördel. Vi vann på en rätt taskig is förra säsongen med 3-2 och det är liknande förutsättingar ikväll. Finns goda chanser till poäng!

HAMMARBYS TRUPP SER UT SOM FÖLJER
Målvakter: Mörkdal, Westin
Försvarare: Nyman, Rimgård, Nyström 
Mittfältare/Halv: Sundin, Pizzoni, Gifting, Lebedev, A.Jansson, Dalin, Brodén, Milerud
Anfall: D.Jansson, Nordenfors

Avslag sker klockan 19:00 i afton. Forza Bajen!

Fredrik Wiberg2021-11-19 12:45:00

Fler artiklar om Hammarby Bandy