Zinkensdamms IP, 2021-01-20 19:00

Hammarby Bandy - Västerås SK

Inför Hammarby - VSK: Klassikermöte på Zinken

Inför Hammarby - VSK: Klassikermöte på Zinken

Hammarby är tillbaka på anrik mark när Västerås kommer till huvudstaden.

Fem raka förluster och en 12:e plats i tabellen. Säsongen har varit allt annat än munter för Hammarby men vi får gripa efter ett halmstrå och ett sådant är Zinkensdamms IP.

Äntligen får vi lov att spela på utomhusisen igen efter att Stockholms stad i december valde att stänga av aggregaten på Zinken. Isen smältes bort och vi förpassades till Gubbängens bandyhall.

Två av säsongens fem segrar har kommit på Zinken och vi har faktiskt bara vunnit en match i Gubbängens bandyhall, (Tellus 7-2). Så att vi är tillbaka där vi hör hemma kan bara vara positivt. 

Hammarby har revansch att utkräva mot VSK som vann med 4-2 i fredagens möte lagen emellan. Som vanligt är det skadebekymmer i Bajen och frågetecken finns för Ivan Lebedevs medverkan som skadade sig i fredagens möte. David Pizzoni är nog borta säsongen ut men Robin Sundin kan snart vara tillbaka. Nummer 17 var med på träningen igår och kanske är spelklar redan ikväll.

VSK ligger sexa i tabellen, en plats som man gärna klamrar sig fast vid då det innebär den sista kvartsfinalplatsen. Carlssons mannar har vunnit hälften av alla seriematcher, förlorat sju och spelat oavgjort i en kamp. Flest mål har Robin Andersson gjort med 22 fullträffar.

Vi får hoppas att tränare Carl Malm lagt fokus på att träna avslut inför kvällens match då många lägen sumpades i Västmanland. Själv hoppas jag laget också har fått slipa på fasta situationer. Nu har vi bränt straffar två matcher i rad, Mossberg mot AIK och "Fager" mot VSK. Vi har Elitseriens sämsta straffprocent med bara 38 % gjorda mål. Det duger inte om man vill vinna matcher och plocka poäng. Lägg till en svag hörnstatistik (bara 9 % av alla våra hörnor har gått i mål) och det finns saker att jobba på. 

Men viktigast av allt, förlustrenden måste brytas. Fem raka förluster ser inte bra ut och påverkar lagmoralen och självförtroendet. En till förlust ikväll och det känns tveksamt om det ens blir åttondelsfinal den här säsongen. 

Det är nu vi måste börja plocka poäng, dubbelmatcherna mot Frillesås och hemmamatchen mot Tellus som kommer härnäst ska resultera i 6/6 poäng. Kan vi få med oss en "tvåa" ikväll och det går att klättra några placeringar högre upp i tabellen.

ATT HOPPAS PÅ
En vinst. Vi har väntat tillräckligt länge. Jag tror nog att det ruskiga vädret kan passa oss rätt bra.

ATT SE UPP FÖR
...som alltid "ex-Bajare". Jesper Jonsson gjorde inte mycket i fredags men kanske ställer till det för oss ikväll.

REDAKTION ZINKENSDAMM TIPPAR
Vi borde studsa tillbaka. Är högerhalven Robin Sundin med i laget igen kan det räcka till två poäng. Seger 4-3?

TROLIGT HAMMARBY-LAG
3-4-2-1 fr.h: Mörkdal - Nyman, Bulatov, Larsson - Sundin, Dalin, Mossberg, A.Jansson - Milerud, D.Jansson - Fagerström

Avslag denna onsdagskväll klockan 19:00

Forza Bajen!

*** *** ***

Fredrik Wiberg2021-01-20 12:28:00

Fler artiklar om Hammarby Bandy