Inför helgens matcher
Kalle Mårtensson

Inför helgens matcher

I helgen börjar träningsmatchandet för LBK:s del mot Broberg och Rättvik i Dina Arena, Edsbyn. Broberg första matchen idag 12.00 och då blir det säkert åka av, då söderhamnarna brukar vara snabba på rören. Rättvik på söndag klockan 17.00, då det ska bli intressant och se var dalkarlarna står och om de har tagit ytterligare steg framåt jämfört med förra säsongen. Det mest intressanta blir ändå så klart att se LBK och hur de kommer uppträda. Här svarar också tränare Björn ”Böna” Eriksson på ett pa

Hur har försäsongen varit så här långt?

– Det har sett bra ut. Vi är bättre rustade fysiskt än vi varit sedan jag tog över som tränare. Redan i juni var vi på is i Furudal och nu i augusti har vi varit i Ånge och Bollnäs ishall. Vi har även hunnit med ett par träningar på stor is i Edsbyn .

Vad vill du se under helgen?

- Vi vill framför allt se spelglädje och energi. Sen kommer vi se saker som vi ska jobba med också så klart. Det är ju alltid roligt att komma ut till första matchen och få se var vi står.

Läget i laget?

– På målvaktssidan är både Jimmy Svensson och Niklas Strömberg borta. Jimmy dras med Twar och Niklas drog en baksida i veckan. Det gör att Axel Nilzon, 16 år (ja han är son till Lännart Nilzon) blir målvaktsavbytare under helgen bakom Jonas Svensson. I dag mot Broberg vilar Tobias Björklund, Magnus Mill, Fredrik Hansson och Christoffer Norgren. Det innebär att nyförvärvet från just Broberg, Jonas Engström spelar på topp och han är säkert taggad mot sina forna lagkamrater. De som vilar mot Broberg kommer att vara med mot Rättvik på söndagen. Vi får se vilka som står över då. I övrigt kommer vi lufta hela truppen, så alla är med och kör.

Då tackar vi Böna för den lilla intervjun och önskar så klart lycka till med matcherna i helgen.

Broberg i dag och de har under silly-season tappat några spelare som Jonas Engström till oss då, Calle Rutqvist till Bajen och Vadim Arkhipkin till Dynamo Moskva. På pluskontot återfinns Jesper Öhrlund från Örebro och Ilari Moisala från Helsingfors. Under augusti har man också knutit till sig Alexei Zolotarev från Dynamo Moskva, i första hand i en ledarroll, men han ska även finnas med som backup på spelarsidan.

Radio Ljusdal sänder från matchen mot Broberg idag lördag kl 11.30 – ca 14.00. Inget i morgon. På plats i arenan finns Micke Svärd för att referera matchen Live. I studion finns Jonas Söderlund. För mer information gå in på www.radioljusdal.se

Webredaktionen2011-08-27 10:03:48
Author

Fler artiklar om Ljusdal