2021-01-08 18:00

Vänersborg - Hammarby Bandy

Inför: IFK Vänersborg - Hammarby
Är huvudtränare Malm (sjuk mot Sirius) tillbaka mot IFK Vänersborg?

Inför: IFK Vänersborg - Hammarby

Ett Bajen i svag form behöver plocka poäng i Västergötland.

Hur ska den här säsongen sluta egentligen? Just nu skickar inte Hammarby Bandy några bra signaler. Det snackades om en topp 4-placering inför den här säsongen, den målsättningen kan vi nog kasta i soptunnan. Kvartsfinalplats kanske går att fixa, men utan David Pizzoni och Robin Sundin ska vi nog vara nöjda med en åttondelsfinalplats och ta det därifrån. 

Vi hade 2-0 mot Sirius hemma i "Gubbis" i tisdags, slutresultat: 3-5. Vi hade ingen bandy att komma med i andra halvlek, bitvis såg det ju rätt bra ut i första med en rättvänd Daniel Mossberg och en hårdskjutande Christoffer Fagerström. I andra halvlek blev vi ängsliga, lät Sirius hitta fina ytor som deras skyttar inte var sena med att utnyttja. Fagerström kom till avslut några gånger men kom ur vinkel och Sirius-målvakten kunde parera. Hörnspelet hade också mer att önska. 

Att vi inte orkar hålla ihop spelet i 90 minuter har varit vår stora akilleshäl hela säsongen. Det svänger alldeles för mycket och av någon anledning bjuder vi in våra motståndare i matcherna. Till exempel genom felpass, utvisningar och för dålig rörelse.

Högre delaktighet är ett måste om vi ska vända på det här, som tränare Malm är inne på. Sedan måste spelarna på isen försöka hålla uppe en jämn nivå över hela matchen. Vi har inte råd att frångå matchplanen eller bjuda på misstag. Det har kostat oss för många poäng hittills. Det går fortfarande att vända på säsongen och samla ihop tillräckligt med poäng för att kanske ta en 5:e eller 6:e plats, så pass jämn är tabellen. 

Våra motståndare IFK Vänersborg parkerar på en 5:e plats i tabellen och har stått för en stabil säsong. Ari Holopainens mannar har bara förlorat 3/12 matcher den här säsongen och har samlat ihop 14 pinnar. Sist blev det seger borta mot Frillesås med 5-4. Den senaste segern i Arena Vänersborg kom på "bandyns julafton" hemma mot Frillesås - då vinst med klara 9-0.

Decembers möte på Zinken slutade 3-3 efter en sen David Pizzoni-kvittering, ett riktigt krigarmål. Vänersborg var ganska bra den matchen och förtjänade kanske att vinna. Det finns några ex-Bajare i truppen: Markus Kumpuoja, Joakim "Kimmen" Johansson och Ilja Grachev. Den förstnämnde är snart tillbaka i spel men missar förmodligen fredagens fight.

Om vi spelar den bandy vi gjorde i första halvlek mot Sirius och behåller samma frenesi efter paus ska vi ha en chans mot laget från "Lilla Paris". Men lyckas vi bara spela bandy i 45 minuter kommer det bli svårt att få med sig poäng hem från Västergötland. IFK Vänersborg är bra den här säsongen och kommer nog bli en svår nöt att knäcka. 

Många matcher i matchen också. Calle Malm och Stefan Karlsson mot deras gamla arbetsgivare. Christoffer Fagerström, stadens son, är också tillbaka i Vänersborg - för Hammarby. Pavel Bulatov har också spelat i den blåvita dressen. Som tidigare nämnt finns några ex-Bajare i Vänersborg också. Kan bli hett!


Hammarbys stjärnanfallare Christoffer Fagerström ställs mot sitt gamla lag.

ATT HOPPAS PÅ
En stabilare bandy. Kanske något hörnmål också? Sätt grunderna och bjud inte på något. 

ATT SE UPP FÖR
Vi måste passa oss för de tidigare Bajen-spelarna, Ilja Grachev och "Kimmen". Den ena spelmotor, den andra en hårdskjutande back. Släkten är värst...

REDAKTION ZINKENSDAMM TIPPAR
Svårt att tippa. Det kan gå hur som helst. Vi fick ju se alla resultat under matchen sist vi möttes, hemmaledning, kryss, bortaledning. Delad pott igen?

SÅ STÄLLDE BAJEN UPP SENAST
3-4-2-1 fr.h:
Mörkdal - Nyman, Bulatov, Larsson - A.Jansson, Dalin, Mossberg, Lebedev - Milerud, D.Jansson - Fagerström
Bänk: Westin, Åström, Nyström, Helmersson

ELITSERIEN, 8/1-2021
IFK Vänersborg - Hammarby
Avslag: Klockan 18:00


Forza Bajen!

*** *** ***

Fredrik Wiberg2021-01-07 17:47:00

Fler artiklar om Hammarby Bandy