Inför Kalix - IFK Motala

På onsdag börjar allvaret för IFK Motala borta mot Kalix. En tuff resa mot ett tufft motstånd väntar..

Efter en jobbig säsong med många förluster så står vi åter på noll igen. IFK har efter reglerna gjorts om tills iår en livlina kvar för att klara sig kvar i högsta serien. Ett kvalspel där IFK, Kalix, Gripen och Sirius gör upp om två platser till elitserien med start på onsdag. Sirius får ses som stora favoriter till förstaplatsen då man spelade in hela 22 poäng i elitserien men klarade sig inte kvar utan kval pga målskillnad mot GAIS.

IFK får en tuff uppgift direkt, då man reser 123 mil norrut för att möta Kalix. Ett Kalix som har kvar ganska många spelare från förra årets elitserielag och har många bra spelare i Johan Sundqvist, Erik Olovsson, Mats Rönnqvist och Peter Stock.

I allsvenskan så har Kalix blandat och gett lite. Senast mot Tellus fick man "bara" 5-5 och var bara ett baklängesmål från att missa kvalspelet. Efter en trög start på säsongen som har man ändå kommit igång och har inte förlorat en match hemma sen den 24 November. Det blir en hård nöt att knäcka för IFK. Man kommer till Kalix med ett spelsuget lag som kunnat ladda en tid för just detta kvalspel. Bara hoppas att man kan kontrollera nerverna och ta fram maxkapacitet av alla spelare, då vet vi som följt detta lag att då är man att räkna med.

Det kommer vara nervöst att följa matchen på elitrapport på onsdag. Faktum är att IFK får med sig lite stöd till Kalix. Forza Blåvitts ordförande Jonas Fager och vice ordförande Erik Edholm har bokat flygresa och kommer infinna sig på Kalix IP på onsdag. Där snackar vi supportrar! Kan garantera att dom lär höras!

Kom igen nu IFK, Vi tror på er!

FORZA BLÅVITT!

Krister Selg2013-02-25 18:14:24
Author

Fler artiklar om Motala