Inför LBK-Bollnäs
LBK möter Bollnäs på Idrottsparken i Ljusdal.

Inför LBK-Bollnäs

I morgon börjar World Cup och det är extra roligt att en av premiärmatcherna får starta där allting en gång började med Dex-cupen 1974, nämligen på Idrottsparken i Ljusdal. Vårt kära LBK ska mäta sina krafter mot ärkerivalen från Bollnäs i en så kallad nattmatch, även fast den nu spelas på en onsdag klockan 20.00. Elitserienykomlingen, LBK slår ur underläge, men kan grabbarna komma rätt in i matchen, så finns det kvalite i laget som kan störa gästerna. Den förväntade storpubliken kan också, så k

Igår, måndag tränade LBK för första gången den här säsongen på Idrottsparken. Ett gamla IP som till den här säsongen äntligen har fått ett ansiktslyft med bland annat ny belysning, ny matchklocka, ett plank för reklam, nya kiosker och bättre strömförsörjning till aggregaten. Den nya belysningen och den fina vita isen gör att bollen nu kommer att synas mycket bättre både för publik på plats, men också för den tilltänkta Tv publiken framöver.

På själva träningen var det full fart och alla var med och körde. Mathias Stavis har vilat en tid på grund av skada, men var nu med och körde för fullt vad jag såg. Alla tillgängliga för spel och det ska bli kul att se hur Böna och co ställer upp laget i morgon.

Hos gästerna från Bollnäs är det en del skadebekymmer, då både Juho Liukkonen och Robin Ehn är skadade. Innan säsongen har man tappat Mikko Lukkarila till Kungälv, Joel Wigren till Sirius, Daniel Skarps som har slutat och den största förlusten, Per Hellmyrs till Dynamo Moskva. På pluskontot har gamle edsbyspelaren Micke Jernberg hämtats från Falun och Alexander Koljagin har lånats från Dynamo Moskva. Bollnäs har också lyft upp några ungdomar i A-truppen och vi får kanske se några av dem i morgon. Det är ett starkt lag som gästerna kommer till Ljusdal med. Hela försvarslinjen är kvar med Oksanen i målet, Westh på liberon och vår egen Johan ”Bejja” Berglund som back. Framåt så kommer en del att kretsa kring förre LBK spelaren Ville Aaltonen, som plockar ner lyror eller utkast från Oksanen och avslutar. Fasta situationer är en av lagets styrkor med bland annat Westh, Spinnars och Ville som duktiga skyttar.

För LBK ser det bättre och bättre ut när det gäller spelet. Senast mot Sirius var Böna mycket nöjd med passningsspelet under den första halvleken och det är viktigt att få igång spelet mellan varandra med fin skridskoåkning. Men det gäller att sätta dit bollen också, när man spelar sig fram till lägen och förhoppningsvis, när det blir en match som verkligen gäller något så kommer också det att sitta. De fasta situationerna blir så klart också viktiga i en sån här match och det skulle vara bra att sätta en hörna eller två. Det är klart att hela laget måste prestera i morgon för att mäta sig med Bollnäs. Men såna som Oskar och Zebben Jonsson på mitten, backlinjen med Mattias Sand som libero, Tobias Björklund och Kalle Mårtensson på topp, måste leverera för att vi ska kunna slå Bollnäs. Det ska också bli roligt att se vad nyförvärvet och kanske det största utropstecknet så här långt, Filip Skoglund kan uträtta från sin halvposition. Kevin Brown har också varit het under försäsongen och kan förhoppningsvis var på rätt plats igen.

Kom i tid i morgon för det kommer att bli mycket folk. Det känns underbart att säga att det ska spelas World Cup bandy på ska vi säga lite ”nya” Idrottsparken i Ljusda igenl. Ett nytt fräscht LBK och en arena som håller för att spela bandy på redan i början av oktober. Bra jobbat alla som gjort det möjligt. Nog snackat, nu kör vi.

Webredaktionen2012-10-09 20:37:00
Author

Fler artiklar om Ljusdal