Skarsjövallen, 2018-10-06 15:00

Ljungskile - Karlskrona

Inför LBK-Katrineholm
Ikväll möts Ljusdals BK och Katrineholm på Idrottsparken i Ljusdal.

Inför LBK-Katrineholm

I kväll klockan 20.00 gästar Katrineholm Idrottsparken i Ljusdal. Ett Katrineholm som till den här säsongen har bytt tränare från Roger ”Gubben” Carlsson till Gustav Larsson och Lars Lindgren. Spelartruppen har tappat Hampus Krantz till Tellus, Nils Wikström till Finspång och Mattias Elf har slutat. Man har fyllt på med Martin Stråhle från Finspång och Andreas Sundberg från Eskilstuna, samt flyttat upp några juniorer. Hos LBK är det laddat inför seriepremiären och det är seger som gäller.

Försäsongens träningsmatcher har varit lite upp och ner för Katrineholms del. Storförlust mot Vetlanda med 2-11, men bara torsk med 4-6 mot elitlaget Tillberga. Klara segrar mot Gustavsberg 11-2 och Västanfors 9-1. Förlorade genrepet mot seriefavoriten Örebro med bara 4-7 och tränare Larsa var nöjd med att grabbarna krigade hela matchen.

Lite kuriosa: Katrineholm har tre SM-Guld (1969, 1970 & 1972) och det senaste guldet mot ett gulgrönt gäng från Hälsingland.

Ifjol: Slutade laget sexa i serien. Katrineholm ledde på Idrottsparken i Ljusdal med 4-1 i halvlek, men LBK hämtade igen till 4-4 och avgjorde sista tio till seger med 6-4. Men det satt hårt åt för de gulgröna. På Backavallen i Katrineholm gick det lite enklare för LBK och det blev seger med 8-4.

Hos Ljusdals bandyklubb är vad jag vet alla tillgängliga. 

Preliminär trupp:

Målvakt: Jonas Svensson, Högerhalv: Sebastian Jonsson. Högerback: Daniel Eriksson, Libero: Mattias Sand, Vänsterback: Jonas Pettersson, Vänsterhalv: Emil Melin, Mittfält: Oscar Jonsson, Jonas Engström och Daniel Rexin. Forwards: Tobias Björklund och Kalle Mårtensson. Avbytare: Niklas Strömberg (mv), Kevin Brown, Mathias Stavis, Micke Erhardsson och Niklas Eriksson.

Här svarar också assisterande tränare, Jesper Söderbäck på några frågor om bland annat försäsongen, vad målet med kommande säsong är och vad laget gör fram till matchstart.

Hur har försäsongen varit så här långt?

- Jo överlag får vi väl säga att vi är nöjda. Vi har gjort några prestationer som vi inte alls har varit nöjda med men det har gjort att vi har fått stanna upp och påminna oss själva om vilka saker som är viktiga för att vi ska ha en bra känsla och prestera bra bandy.

Inte lika hårt motstånd som ifjol när det gäller träningsmatcherna. Finns det någon tanke med det?

- Det känns som att vi har haft en bra fördelning av matcher. Några rätt tuffa matcher där vi har fått känna på och fått in ett högre tempo samt en del matcher där vi har fått träna på att föra matcherna. Just det tror vi kommer att bli nyttigt att ha med oss i vinter.

Vad tycker du fungerat speciellt bra i spelet?

- Det är svårt att peka på någon specifik grej. Olika saker har fungerat bra i olika matcher. Vi siktar att få ihop alla delar nu när serien börjar.

Vad är målet med kommande säsong?

- Elitserien!

Vilken roll på planen kommer nyförvärvet Jonas Engström att ha?

- Jonas är en väldigt snabb spelare som är duktig på att gå i djupled. Han kommer att kunna spela både i anfallet och på mittfältet, och det har han ju gjort under försäsongen också.

Vad gäller det att se upp med när det gäller Katrineholm?

- Katrineholm är kanske inget lag det har snackats så mycket om inför denna säsong men de har presterat bra resultat på försäsongen. Det gäller att vi går ut med en ödmjuk inställning och är fokuserade på att göra vår grej.

Läget i laget?

- Vi har haft en del skador på försäsongen men nu är de allra flesta tillbaka. John (Bäckström) dras fortfarande med sin krånglande ljumske/magmuskel annars är alla tillgängliga för spel.

Hur ser det ut nu för laget fram till matchstart?

- Vi kommer att träna lite lugnare ikväll fredag och ha en liten matchgenomgång. Sedan samlas vi imorgon och repeterar några saker och börjar ladda på inför avslaget 20.00

Då tackar vi Jesper för svaren på de frågorna och önskar så klart lycka till i kvällens match. I dag blir det Trendmässa 10-17, körslag 18.15 och avslag klockan 20.00 på Idrottparken i Ljusdal. Missa inte det.

Webredaktionen2011-10-29 10:26:00
Author

Fler artiklar om Ljusdal