Inför LBK-Örebro

Inför LBK-Örebro

Och så står vi äntligen där. En helt avgörande match om en plats till elitserien. Som vi har väntat. Det ska bli hur roligt och intressant som helst. Örebro har gjort det bra hela säsongen och har bara förlorat mot Katrinholm borta och mot just LBK på hemmaplan. För LBK gäller det att som vanligt spela sitt spel och vara fokuserade, då ska det kunna gå vägen. Kom i tid. Matchen i morgon lördag börjar 15.00 och det kommer att bli grymt mycket folk. Nu kör vi!!!

Örebro har till den här säsongen bytt tränare igen och nu är det Dennis Gustavsson, tillsammans med sporchefen, Fredrik Johansson som tagit över efter klurige Per-Erik Saikoff. I spelartruppen har det också varit en del som kommit och gått. Tvåan och trean i den interna skytteligan, Patrik Sjöström och Jesper Öhrlund har lämnat för VSK, respektive Broberg. Dessutom spelar Max Eriksson med Sirius den här säsongen. På pluskontot har man broder Björn Buskqvist från Norge, Robin Olsson och Erik Wallman från Boltic. Lars Buskqvist ligger också i år i topp i den interna skytteligan med sina 36 kassar, följt av broder Björn på 26.

Kuriosa: ÖSK:s supporterklubb kallas för Svampen efter det kända vattentornet i Örebro. ÖSK ledde också maratontabellen för högsta serien innan de blev passerade av VSK på 1990-talet. 

Största meriter: Seriens framgångsrikaste klubb huserar med 5 SM-Guld, senast dock 1967. 1973 var ÖSK senast i final, förlust mot sina antagonister från Västerås.

I fjol: Örebro vann ifjol båda matcherna mot LBK. 5-4 på Idrottsparken, efter att de gulgröna haft ledningen i halvtid med 3-2. och När lagen möttes i Berhn Arena ledde också LBK i halvtid, då med 4-3. I andra halvlek gjorde ÖSK fem raka mål och det slutade 8-6 till närkingarna. ÖSK gick i fjol till kval till elitserien, men förlorade i två matcher mot Tillberga.

När lagen möttes i Örebro i höstas gjorde LBK en fantastisk laginsats och vann med 8-7. Efter dryga halvtimmen spelad såg det ut att bli en klar seger för LBK när man hade 5-0. Örebro kom dock tillbaka i den andra halvleken, men LBK lyckades via en heroisk insats hålla undan.

Oklart hur truppen i LBK ser ut i morgon och hur de kommer att ställa upp. Men det är väl så det ska vara.

Du kan lyssna på matchen i sin helhet av Sveriges Radio P4 Gävleborg via webben eller i mobilen!

Radio Ljusdal brukar sända ett program inför matchen. För mer information gå in på www.radioljusdal.se

Du kan också följa matchen live här om du inte kan gå på matchen: www.elitrapport.se eller http://helahalsingland.se/sport/bandy/ljusdaldirekt

Framåt stolta LBK!!!

Webredaktionen2012-02-24 08:28:00
Author

Fler artiklar om Ljusdal