2018-02-28 19:00

Sandviken - Hammarby Bandy

Inför: Sandviken - Hammarby

Inför: Sandviken - Hammarby

Semifinalspelet inleds för våra grönvita bandyspelare.

Semifinal, det hettar till! Ligaettan mot ligatrean. Sandviken - Hammarby kommer bli en tuff matchserie och "stålmännen" från Gästrikland inleder semifinalserien på hemmais under onsdagskvällen.

SAIK vann serien på 41 poäng och gjorde näst flest mål av alla lag, endast Bajen överglänste Sandviken med sina 168. På topp spelar Christoffer Edlund som blev Elitseriens främste målskytt med sina 76 baljor på 26 matcher, ett ganska imponerande facit. Men man imponerande inte speciellt i kvartsfinalserien mot Vänersborg även om det blev 3-0 i matcher. Så visst finns det svagheter i Magnus Muhréns manskap som jag hoppas Hammarby hittar.

För Bajens del gäller det att dra åt handbromsen tidigt. Det brukar bli åka av i Göransson Arena, det vittnar överkörningen tidigare i vintras om när SAIK vann med 9-1. Då hade de en 4-0-ledning efter 26 minuter och matchen var död. Bajens timeout efter dryga tio hjälpte föga.

Offensivt har Bajen varit duktiga denna säsong, men i defensiven har det inte alltid stått rätt till. Nu är det viktigt att koncentrationen är på topp och att vi gör det svårt för Sandviken att ta sig igenom våra lagdelar. Backlinjen måste få stöd från mittfältet och när chans ges kommer kontringar uppstå. En spelform som jag tror passar oss bra med skickliga och snabba spelare som Adam Gilljam, Jesper Jonsson och Robin Sundin. Trion kan sätta fart och driva upp bollen i banan och dessutom sätta andra spelare i bra lägen.

Det är fri entré i Göransson Arena ikväll så jag hoppas publiken hittar dit. Nu är det semifinal och en match mellan två av landets bästa lag. Spelarna förtjänar att uppmärksammas. 

Det snöar ymnigt i Stockholm denna dag så jag hoppas Bajenbussen kan åka norrut utan problem på vägarna. Saker som stör matchuppladdningen vill vi inte ha.



Håll tätt första halvtimmen och sedan kan vi växla upp, en spelidé jag skulle föredra. Går Sandviken upp till en tidig 2 , 3-0-ledning kommer det svartklädda laget bli en obehaglig motvind i Hammarbyspelarnas ansikten. Vi får hoppas grabbarna lärt sig av utskåpningen tidigare i vintras och det känns positivt att Christoffer Fagerström är tillbaka i laget igen efter sin tre matchers långa avstängning. 

Svårt att tippa resultat men visst är SAIK favoriter på hemmais. Vi behöver ta en match där uppe för att gå till "Studan" så varför inte börja redan ikväll! Redan på fredag spelas match nummer två och då går den av stapeln på Zinken.

Hela spelschemat hittar ni här:

Forza Bajen!

Semifinal 1 av 5 möjliga
Sandviken - Hammarby
Göransson Arena, 19:00


(Den som vinner tre matcher avancerar till finalen på Studenternas IP)

*** *** ***

Fredrik Wibergfredrik.wiberg@svenskafans.com2018-02-28 11:50:00
Author

Fler artiklar om Hammarby Bandy