2022-05-16 19:20

Finland - USA

Inför: Semifinal nummer 2: Sandvikens AIK - Västerås SK
Håller formen i sig för Jonas Nilsson även i morgon?

Inför: Semifinal nummer 2: Sandvikens AIK - Västerås SK

VSK åker upp till Sandviken i morgon för att göra upp i den andra matchen i semifinalserien. Det är ett gyllene tillfälle att trycka ner SAIK rejält i brygga men räkna med ett heltaggat gäng från Gästrikland som vill visa att de är bättre än 3-11. Det gäller att VSK hänger med från start, sist man möttes i Göransson Arena stod 4-0 till Sandviken efter 20 minuter... Då lyckades VSK vända och vinna. Fortsätter man att hålla i den positiva bortatrenden?

VSK åker upp till Gästrikland med gott självförtroende efter torsdagens storseger med 11-3. VSK stod för två riktigt starka halvlekar där rycket efter Sandvikens två reduceringsmål avgjorde matchen. Sandviken var då ett slaget lag och valde att spara på krutet vilket nog i ärlighetens namn är förklarningen till de mycket stora siffrorna. Nu är det en ny match och det gäller att Grönvitt går in med samma insitet som i torsdags, vilket inte lär vara några stora bekymmer. Jag längtar redan efter vad som kommer med säkerhet bli en fantastisk bandymatch! Det är riktigt härligt med slutspel!

VSK kommer till spel i morgon med ett lag utan skador. Precis som i den förra matchen så förväntas Bucht få fortsatt förtroende på vänsterhalven. Nyckeln i morgondagens match blir att fortsätta mala på och tvinga upp ett högt tempo i matchen vilket gynnar det spel VSK vill föra där man vill rulla runt på sina avbytare. Sandviken kommer att försöka lugna ner det hela och kontrollera spelet med sitt klassiska SAIK-spel där man vill hitta Edlund och Pettersson i djupet. Där hade VSK problem när lagen möttes i Sandviken sist, då det stod 4-0 efter 20 minuter. När man väl fick kontroll på det läckaget vann man sedan också matchen. Försvarsspelet blir A och O i morgon!

Om du inte kan se matchen i Göransson Arena i morgon går det bra att se den i SVT och SVT Play!

Avslutningsvis vill vi passa på att gratulera P18-gänget som slog ut Vetlanda BK i seminfinalerna och är således klara för SM-finalen som kommer att spelas i Örebro! Bra jobbat grabbar!
Dessutom spelar VSK-damerna kvartsfinalreturen mot Söråkers IF klockan 16:00 i ABB Arena Syd! VSK vann bortamatchen med 4-2 och har en god chans att nå semin! Fri entré, så har ni tiden att avvara så kom ner och stötta damerna!

Heja Sport!

Marcus Karppinen2016-03-05 22:00:00
Author

Fler artiklar om Västerås SK

Spelarbetyg: SAIK - VSK