Västerås SK - Villa Lidköping
7 - 6

Spelarbetyg: VSK - Villa - Semifinal 2
Kvitterat i semifinalserien.

Sportklubben har kvitterat semifinalserien! Under tisdagskvällen bjöd Kasper Sandgren västeråsarna på en makalös show och var anledningen till att VSK gick segrande ur matchen.

Det var deja vu att se första halvlek. Precis som i söndags ägde Villa en del boll men skapade inte särskilt mycket, men när klockan stod på 45 minuter hade bortalaget satt två av tre möjliga hörnor och petat in ett offsidemål. Historien hade upprepat sig. Andra halvlek var en gastkramande historia där det böljade fram och tillbaka men där Grönvitt lyckades dra det längsta strået, mycket tack var 19-årige Kasper Sandgren som gjorde sin bästa match för säsongen.

1 – Underkänd
2 - Godkänd
3 – Bra
4 – Mycket bra
5 – Hompa i finalen 2009 med en lättare klubba

Henrik Kjellsson: 3
Sex insläppta mål är väl kanske inte kanonbra, men överlag tycker jag att Kjelle stod för en bra insats. Släppte in något märkligt mål i andra halvlek men stod å andra sidan för flera kvalificerade räddningar.

Jesper Hermansson: 2
Riktigt, riktigt bra defensivt men tyvärr är det för mycket slarv i passningsspelet. Slog dock en grym smörgås till Kaspers ena tennisbalja.

Magnus Joneby: 4
Otroligt mäktig åkning på ca 90m när han bokstavligen åker längs hela högerkanten och bäddar för Hompas 2-1-mål. Väldigt bra defensivt där han tillsammans med övriga försvaret lyckades neutralisera Edlund helt som fick lämna Västerås mållös.

Rasmus Sjöström: 3
Uppoffrande spel i vanlig ordning. Hade delvis bra koll på Broberg och Co men hade problem med kontringarna när han och övriga backkollegor lämnades ensamma.

Oscar Gröhn: 2
Blandade och gav ganska mycket med bra defensiva aktioner men lite mer tveksamma offensiva räder.

Viktor Spångberg: 3
Fint förarbete till Storkens kvittering. Gör en bra match men skulle gärna se att han väljer att gå utsida istället för insida några fler gånger när han kommer med sin höga fart på Villas planhalva.

Robin Andersson: 3
Dök upp några chanser i boxen som Storken var där och högg på men lyckades inte peta in någon av dom. Däremot är kvitteringen till 4-4 av hög klass när han trasslar sig förbi och trycker in den med en hand. SÅJA STORKEN!

Jesper Jonsson: 3
Urstarkt förarbete till DJs kvittering. Försvann ur matchen under vissa sekvenser men blixtrade till som vanligt. Måste dock kunna göra det lite bättre när han försökte försvara bollen vid hörnflaggan och ödsla tid i slutet av matchen.

Daniel Johansson: 3
En direkt svag första halvlek följdes upp av en betydligt bättre insats i andra. Daddy DJ lyckades hitta sladdarna i pausen och gjorde kyligt kvitteringen till 6-6. Skulle haft med sig minst en straff och ett par utvisningar, men stins Aidesjö valde att fria samtliga gånger och hålla en märklig nivå.

Tobias Holmberg: 3
Fortsätter att infinna sig i målprotokollet vilket är extremt viktigt. Även här kan jag önska att bössan skulle lossas lite oftare då kvaliteten finns där.

Kasper Sandgren: 5
Ja, vad ska man säga? Kliver fram när det gäller som mest och slår in två mål på tennis och avgör sedan matchen med en makalös soloprestation. Snor alltså åt sig bollen i eget straffområde och vid detta tillfälle har Villa sex (!) man på rätt sida bollen. Ändå lyckas Sandgren dra ett gäng och smälla in den bakom en svag Thimfors.

Martin Landström: 4
Målade redan efter 18 (!) sekunder och var väldigt bra matchen igenom. Bra i beslutsfattandet med flera fina passningar och rundvandringar på förlängda mållinjen. Ska jag klaga på något så är det väl att jag tycker att Sensei ska skjuta ännu mer, särskilt när det är Thimfors som vaktar buren.

Pontus Vilén: 2
Tillbaka i startelvan efter att han ej deltog i söndagens match. Ganska medioker insats med några få ljusglimtar. Slarvade en del i passningsspelet vilket är ovanligt att se.

Joel Engström: 3
Ytterligare en herre som skulle haft med sig minst en utvisning och minst en straff. Blev inga poäng men stod för en gedigen insats.

Figge Nilsson: 2
Bidrog inte särskilt mycket i det offensiva som vanligt men arbetar stenhårt i defensiven.

Spelade för kort tid för att betygsättas
Benjamin Pizzoni Elfving

Något som känns väldigt positivt är att trots att Grönvitt vann denna match känns det som att det fortfarande finns mer att ta av. Många spelare har några växlar till att lägga i och det kommer att krävas om Mesta Mästarna ska ta tre vinster.

Nu börjar tiden rinna iväg för att få iväg en kirbuss till Hörnköping på torsdag, så skynda er in och boka! Kan dom kan vi! Som matchvinnaren Kasper sa i intervjun så blir det vinst på torsdag för att sedan kunna avgöra hemma på lördag!