2022-03-06 17:00

Villa Lidköping - Västerås SK
5 - 1

Spelarbetyg: Villa Lidköping - VSK - Semifinal 1
Jonebys mannar spelade med svart sorgeband under söndagens match.

Spelarbetyg: Villa Lidköping - VSK - Semifinal 1

Grönvitt förlorade den första semifinalen mot Villa Lidköping med 5-1. Mesta mästarna inledde piggt och gjorde en väldigt bra första halvlek, ändå stod det 3-1 på resultattavlan. Hemmalaget var betydligt mer effektiva än Sportklubben och matchen kändes avgjord efter 55 minuter.

Under söndagen kommunicerades det ut att VSK Bandy är i sorg. Eldsjälen och tillika lagnaprapaten Göran ”Lurven” Svensson avled hastigt under helgen. Mina tankar går till Görans familj. Vila i frid och hälsa till Kalle där uppe.

Ett sådant sorgligt besked tar givetvis på spelartruppen. Jag är imponerad över att dem ställde upp till match idag och ändå presterade när bandyn ändå någonstans är sekundär i detta läge. All heder till spelarna och tränarstaben. Känns lite meningslöst att betygsätta spelarna idag men jag gör mitt bästa.

1 – Underkänd
2 - Godkänd
3 – Bra
4 – Mycket bra
5 – Hompa i finalen 2009 med en lättare klubba


Henrik Kjellsson: 3

Halvdant ingripande på Felix Pherssons offsidemål men stod i övrigt för en bra och stabil insats.

Jesper Hermansson: 2
Helt okej insats. Varken bu eller bä.

Magnus Joneby: 3
Höll ihop det förhållandevis bra ändå. Förutom vinkelskottet var Edlund helt osynlig under matchen på Jonebys kant vilket är väldigt positivt.

Rasmus Sjöström: 2
Bortsett från inledningen på andra halvlek kändes Ramme inklusive hela defensiven väldigt stabil. Villa gör mål på två av sex hörnor, slår in en märklig retur och gör sen två bra prestationer som blir mål. Finns ingen anledning att vara orolig.

Oscar Gröhn: 2
Samma motivering som ovanstående.

Viktor Spångberg: 2
Inledde väldigt pigg men försvann lite ur matchen ju längre den gick.

Jesper Jonsson: 2
Hade några räder men ingen av dem bar frukt.

Daniel Johansson: 1
Glömde nog kablarna till mixerbordet hemma. De offensiva försöken kändes inte riktigt helhjärtade.

Tobias Holmberg: 2
Tycker att Hompa fortsatt ser pigg ut överlag, även om han inte fick någon jätteutväxling i spelet idag.

Robin Andersson: 1
”Det måste vara mål. Punkt slut. Man har inte råd att bränna sådana chanser mot Villa Lidköping, det är bara att inse. Nu gäller det att sätta dem på tisdag i stället.” Så sa Storken i Bandypuls intervju, mer än så behöver inte sägas.

Kasper Sandgren: 2
Även Sandgren ser fortsatt pigg ut tycker jag och han fortsätter att hota offensivt. Svag passning till Landström som bäddar för Villas 5-1 mål.

Martin Landström: 3
Var den som stod för det mesta kreativa. Trygg och cool med bollen och satt ett perfekt skott intill bortre stolpen. Martin och övriga borde fortsätta skjuta mer på Thimfors då jag anser att han är en av de svagaste punkterna i Villas lag.

Joel Engström: 2
Ser fortsatt rapp ut men lyckades inte hitta nätet någon av gångerna med sina avfyrade bössor.

Figge Nilsson: 2
Kämpar och sliter, som vanligt. Hade ett bra skott i vinkel i första halvlek som Thimfors lyckades styra ut till hörna.

Melker Westman: 2
Hade faktiskt ett riktigt bra läge i andra halvlek men lyckades inte förvalta det. I övrigt syntes inte Melker till särskilt mycket.

Spelade för kort tid för att betygsättas
Benjamin Pizzoni Elfving

Ingen idé att gräma sig över denna förlust, utan som MC19 sa i intervjun efteråt så är det först till tre vinster som gäller. Jag är varken skrämd över Villas spel idag eller orolig för Sportklubbens kapacitet, utan känner mig som Hasse Backe under fotbollslandslagets EM-match mot Polen i somras; vilopuls. Ta på dig något grönvitt och kom ner och stötta grabbarna och hylla ”Lurven” på tisdag.

Kirbussen till dagens match blev inställd pga lågt intresse och lite kort varsel. Ta istället chansen att boka plats på bussen på torsdag. Grabbarna behöver vårat stöd!

https://www.simplesignup.se/event/190513
 

Oskar Magnussonoskarrmagnusson2022-03-06 21:00:18
Author

Fler artiklar om Västerås SK

Spelarbetyg: SAIK - VSK