Inför seriefinalen i Division 1 Östra. Helenelund - Tellus
Hoppas på en fartfylld och en rolig seriefinal mot Tellus på onsdag, vi får hoppas att det kommer lika mycket publik som mot Norrtelje BF på annandagen.

Inför seriefinalen i Division 1 Östra. Helenelund - Tellus

På onsdagskvällen är det dags för seriefinal i division 1 östra, mellan Helenelund och Tellus. Matchstart 19:00 på Sollentunavallen.

Tellus var ytterst nära på att åka ner till division 2 förra säsongen, men räddades av att Team Katrineholm hade gjort någon administrationsmiss och då klarade sig Tellus kvar med en hårsmån. Men till i år har dem rest sig ur askan, och presterar bra bandy och leder serien - obesegrade! De har gjort 49 mål och släppt in 20, 7 raka vinster.

Tellus har förstärkt laget med den förre HIK-spelaren Martin Mentell, ex-Hammarbyarn Lasse Bryngelsson, två från Norrtull samt bröderna Karlsson(söner till bandytränaren Stefan Karlsson).

Lägg därtill de forna HIK-spelarna Richard Danielsson och Ola Spjuth samt målskytten Johan Olofsson, så är det ett mycket starkt lag som kommer till vallen på onsdag. Dessutom verkar de fått ordning på ledarsidan då Micke Björk och Pontus Thörnblad är spelande tränare och Olof Nord är coach samt de två HIK-bekanta Pierre Palmgren och Wiedert tar hand om resten.

De har dessutom redan spelat på vallen två gånger i år, då Bergshamra IP varit ospelbar och matcherna flyttas till vallen i stället. Kan vara en fördel. Senaste matchen de spelade var borta mot GT 76 på annandagen, som de vann med uddamålet efter de avgjort i slutminuterna.

Bästa målskyttar är Linus Karlsson på 19 mål och Johan Olofsson på 13 mål, de ligger med detta etta och tvåa i hela skytteligan. Vår Linus Hansson skuggar dem på tredje plats, med 11 mål. Mest assist har kaptenen Ola Spjuth på 7 assist. Mest utvisad är Viktor Karlsson på 70 min.

Vi får se upp med Tellus smarta och snabba offensiv, och hålla koll på duktiga passningsspelare som Mentell och Spjuth. Linus Karlsson och Johan Olofsson är kvicka och har en bred repertoar i anfallsspelet, de får vi hålla koll på. Det gäller att jobba med hela laget över hela banan och inte ge dem några ytor, även viktigt att sätta sina chanser.


Helenelund

Hemmalaget är inne i en fin trend med två raka segrar och visade mot Norrtelje att spelet börjar att fungera och vara vägvinnande. Det var en rolig bandy och snygga mål som den stora publiken fick se på annandagen. HIK har gjort 50 mål och släppt in 25.

Truppen är samma som mot Norrtelje, dvs. att ytterhalven Joakim Megert fortfarande är sjuk. Ingen ersättare är nominerad, kanske sker efter träningen i kväll? Nyförvärvet Joakim Lindberg fortsätter i laget, och lär bli bättre och bättre ju fler matcher han spelar. Han kommer bli viktig med sitt lugn och spelkänsla.

- Helt klart var också att Jocke Lindbergs inträde i laget fick positiva effekter på vårt spel. När Jocke blir riktigt varm i kläderna och fått in det högre tempo som gäller i den här serien, lyfts vårt spel ytterligare, säger också de båda tränarna till HIK:s hemsida.

Bästa målskytt i HIK är redan nämnda Linus Hansson på 11 mål och Andreas Karlsson på 8 mål.Mest assist har Jonas Säfström på 7 assist och Anton Fors på 5 mål. Mest utvisad är pånyttfödde Jonas Jonsson på 50 min.

- Vi vet vad Tellus går för och vi måste upp på vår högsta nivå för att kunna slå dom. Vi har vår idé hur vi ska spela och ska definitivt spela vårt spel. Vårda boll, hålla högt tempo och undvika att dra på oss så många hörnor. Kan vi under längre perioder hålla den kvalitet på spelet som vi gjorde i de bästa stunderna mot Norrtelje BF får Tellus kämpa för segern, menar HIK-tränarna Conny Rydqvist och Stefan Johansson till HIK:s hemsida.

Laget mot IK Tellus:
 Mikael Svensson, Martin Prage, Linus Hansson, Andreas Karlsson, Jonas Säfström, Magnus Berlin, Jerker Flodstam, Fredrik Larsson, Johan Kronberg, Oskar Strand, Jonas Jonsson, Anton Fors, Martin Krigh, Jocke Lindberg, Vakant (?)
 

Hoppas att merparten av publiken från annandagen kan hitta tillbaka till vallen, bra bandy utlovas!

Matchstart 19:00 på onsdag 29/12 på Sollentunavallen.
 
 

HIK-redaktionen2010-12-28 15:51:00
Author

Fler artiklar om Helenelund