2021-11-27 15:00

Sirius - Hammarby Bandy

Inför: Sirius - Hammarby Bandy

Inför: Sirius - Hammarby Bandy

En klassisk match på klassisk mark spelas under lördagseftermiddagen.

Hammarby åker under lördagen upp till Uppsala för bortamatch mot Sirius. Hemmalaget har inlett säsongen med fyra förluster och fyra vinster. I veckan blev det en rätt klar torsk mot AIK Bandy med 1-6. Dessförinnan hade Blåsvart fyra raka segrar, så formtoppen bröts med rätt klara besked. Frågan är om laget studsar tillbaka mot Bajen eller om våra grönvita bröder kan förlänga Sirius förlustsvit?

Hammarby har inlett säsongen med blandade prestationer. I söndags fick man äntligen kliva ut på Zinken för första gången denna säsong men "Linkans" gäng gjorde ingen vidare prestation mot Örebro. Matchen slutade 4-4 och det var väldigt nära att gästerna från Närke tog med sig alla poäng hem.

I torsdags kväll mötte Bajen serieledarna Motala på bortais och föll med uddamålet (3-4). En poäng av fyra möjliga mot dessa motstånd är förstås inte godkänt och uppryckning krävs mot Sirius. Förhoppningsvis är liberon och "nyförvärvet" Robert Rimgård tillbaka i truppen igen efter att ha avstått bortaresan till Motala av familjeskäl. 

Hammarbys bästa målskytt den här säsongen heter Kasper Milerud som har svarat för sju fullträffar. Bakom sig har han Niklas Gifting, David Jansson, David Pizzoni och Pontus Nordenfors på tre vardera. Bäst i Sirius är den gamle Bajen-spelaren Ted Bergström Heramb med elva mål. Albin Thomsen är näst bäst i Blåsvart med sju stycken.

Förra säsongen förlorade Bajen båda matcherna mot Sirius. Det blev först torsk på annandag jul med 3-5 och när serien vände i januari föll vi med identiska siffror i Gubbängshallen. Hammarby har flera skäl att vinna. Dels med tanke på utgångsläget i tabellen, fem pinnar på sex matcher är ganska svagt om vi har som ambition att ta oss till slutspel. Sedan är det dags för revansch mot Sirius - det ska inte vara två av två förluster mot detta lag under en säsong. I år får vi försöka göra detsamma, dvs vinna borta och vinna hemma. Sirius är ju en konkurrent i kampen om slutspel och en viktig motståndare att ta poäng av. 

Det syntes att anfallaren David Jansson var borta i matchen mot Örebro, vår offensiv saknade lite tyngd. Mot Motala blev det inga mål framåt för vår nummer nio men det vore roligt om han hittade nätet mot Sirius. Det är viktigt att han kommer in ett målstim om Bajen ska kunna vara med i matcherna under säsongen. 

Matchen spelas imorgon (lördag) klockan 15:00 på klassiska Studenternas IP i Uppsala. För er som vill åka med arrangerar Hammarby Bandy en bussresa.

Så här går David Brodéns tankar inför matchen:
- Det finns en extra rivalitet och derbykänsla. De är inte så långt bort, vi brukar möta dem på annandagen och så. Så det är klart att man känner lite extra för att slå dem.

...och om stödet av Bajarna på plats:
- Det betyder jättemycket att ni kommer och stöttar. Så jag hoppas att så många som möjligt kommer! Det ger alltid extra energi när ni som Bajare kommer och hejar på oss. Vi kommer göra allt för att vinna matchen.

ATT HOPPAS PÅ
Poäng och helst en seger. Vi måste hitta ett vinnande koncept. 

ATT SE UPP FÖR
Ted Bergström Heramb. Släkten brukar alltid vara värst. Kalle Mårtensson och David Thorén är andra offensiva spelare med grönvit bakgrund. Nu är det väl redan jinxat?

REDAKTION ZINKENSDAMM TIPPAR
Kanske oavgjort? Sirius har inte kryssat i år så möjligtvis dags för deras första. 3-3 eller 4-4. 

HAMMARBYS TRUPP SER UT SOM FÖLJER
Truppen ser ni här:

Citat hämtade från hammarbybandy.se

Forza Bajen!

Fredrik Wiberg2021-11-26 16:25:00

Fler artiklar om Hammarby Bandy