Inför Svenska Cupen kvalet med Jesper Söderbäck

Inför Svenska Cupen kvalet med Jesper Söderbäck

Idag börjar Svenska Cupen kvalet för LBK’s del och det kommer att bli två tuffa matcher för det gulgröna gänget. Rättvik i dag lördag klockan 15.00 (OBS ny matchtid) och hemmalaget från Byn på söndagen klockan 15.00. Om man ser till förra helgens match mot Rättvik, så blir det en enkel seger för LBK. Men nu är det tävlingsmatch, så dalkarlarna kommer säkert bjuda ett helt annat motstånd när de har rätt inställning och attityd. I matchen mot Byn är så klart hemmalaget jättestora favoriter, men ka

Tjena Jesper, har du börjat komma in i ledarrollen? Har ni någon uppdelning?

– Kommit in kanske är lite tidigt att säga men efter att i alla fall stått på sidan förra helgen så känns det som att det kommer att bli bra. Någon uttalad uppdelning har vi väl inte utan vi alla tre bidrar med de saker vi är bra på och det tycker jag funkar kanon!

Vad vill ni se under helgen?

– Det är fortfarande tidigt på säsongen så vi vill jobba vidare med de saker vi har bestämt inom laget, och försöka samla på oss så mycket plus som möjligt. Sedan ska det ju självklart bli väldigt roligt att få tävla med Rättvik och Edsbyn. Två riktigt roliga matcher som vi ser fram emot.

Läget i laget?

– Vi har en väldigt bred trupp nu och konkurrensen om plasterna är stenhård. Det kommer alltid vara flera riktigt bra bandyspelare som står på sidan. Men alla är laddade inför helgen!

Vi tackar Jesper för intervjun och önskar så klart lycka till i helgens matcher.

På målvaktssidan är fortfarande Jimmy Svensson borta, men Niklas Strömberg är tillbaka och han vaktar buren mot Rättvik. Tobbe Björklund har en benskada och kommer inte att spela. Oscar Jonsson har ont i halsen.

Rättvik har till den här säsongen tappat en del spelare ibland annat: förre kaptenen Alexander Zackrisson och oldtimern Jörgen Momqvist som slutat, Alexander Sundström har också lämnat för spel i Falun. Dalkarlarna har fyllt på med några killar från Edsbyn och evigt unge Johan Kruse från Tillberga och tidigare Falun. Tränare Hjelm provade förra helgen i en halvlek att spela med en rak fyrbackslinje och det kanske var en del av sanningen varför LBK var så överlägsna och gjorde åtta mål. Danne Hjelm och hans mannar kommer säkert att vara på en helt annan nivå idag.

Edsbyn har lyckats behålla i stort sett hela laget och kryddar på med hemvändaren Pär Törnberg från Giffarna. Det är bara Robin Ehn som lämnat och gått den motsatta vägen. Gamle Kuben verkar ha flyttat upp på topp och kommer säkert att göra nytta där. Annars så känns det homogent i Byn, där alla vet precis vad de ska göra. Det blir intressant att se om nya Ljusdals BK kan rubba en av favoriterna till slutsegern i Svenska cupen. Missa inte det.

Webredaktionen2011-09-03 09:33:57
Author

Fler artiklar om Ljusdal