Tellus - Hammarby Bandy

Inför: Tellus - Hammarby Bandy

Bortaderby mot Tellus på tisdag kväll. Kommer säsongens första seger?

Elitserien är inledd och det är tight mellan matcherna. I fredags mötte vi SAIK i Göransson Arena, på tisdag är det match igen och det är Stockholmsantagonisten Tellus som tar emot i Gubbängens skridsko- och bandyhall.

Tellus inledde säsongen med en 5-6-förlust hemma mot Vetlanda. Efter att Tellus kvitterat till 5-5 i den 90:e minuten genom Fredrik "Larry" Larsson (förra säsongen i Bajen) och hämtat upp ett 2-5-underläge på fem minuter trodde nog Tellus att man grejat en pinne. Men i den 92:a minuten gav Filip Bringe gästerna från Småland ledningen på nytt och det räckte för att kunna ta med sig alla premiärpoäng söderut.

Surt för Tellus och vi kan säga att vi delar samma öde inför tisdagens avslag. Bajen torskade också med uddamålet mot Sandviken och det sent, inte på stopptid, men åtta minuter från slutet i en match där vi borde fått minst en poäng med oss hem.

Båda lagen är således revanschsugna inför tisdagskvällens drabbning i Stockholms södra förorter. Hammarby ska vinna mot Tellus, det är ett lag vi ska ha under oss i serien. Anförda av Tellus tidigare tränare, Jonas Lindqvist, som i år alltså basar över Bajen kan inget gå fel. Eller?

Med bara en match in på säsongen blir mycket fokus så här i början att slipa på de enkla bitarna som noggrannhet i passningsspelet, stabilare försvarsspel och mer offensiv skärpa i avslutslägena. Kan man få dessa bitar att fungera mot Tellus ska det bli två säkra "bortapoäng". Samtidigt kommer Tellus stärkta inför uppgiften efter att ha nästan snuvat en poäng av VBK i Gubbängshallen. Hemmaderby mot Bajen är bara det en motivator i sig.

Hammarby tappade inför premiären anfallaren Alfred Rustas som har valt att gå tillbaka till IFK Rättvik, synd att han lämnade Bajen utan en elitseriematch för oss i bagaget men vi får se om han kommer tillbaka till grönvitt i framtiden. Offensiven verkade inte ha varit lidande utan Rustas i Göransson Arena. Fyra olika målskyttar och dubbla mål av anfallarna David Jansson och Pontus Nordenfors visar på god beredskap.

Närmast Tellus alltså och det ska bli roligt att se Bajen spela igen efter prestationen man visade upp mot SAIK. Det finns mycket gott att ta med sig efter den insatsen och bygga vidare på.

Observera matchtiden: Avslag sker klockan 19:30.

ATT HOPPAS PÅ
Seger, först och främst. Men kanske också ett nytt kyligt mål från Lucas Dalin? 5-4-målet mot SAIK var suveränt i dess utformning.

ATT SE UPP FÖR
Ex-Bajarna. Tyvärr huserar några spelare i Bajen med grönvit bakgrund. "Larry", Hannegård, Örn Ekblom och Deacon. Släkten brukar alltid vara värst.

REDAKTION ZINKENSDAMM TIPPAR
Hoppas på en seger med lite marginal. Kanske 6-3 eller 7-2? Något i den stilen borde vara gångbart.

TROLIGT HAMMARBY-LAG
5-3-1-1: Mörkdal - Sundin (H-halv), Nyström, Rimgård, Nyman, Pizzoni (V-halv) - Milerud, Dalin, Brodén - Lebedev - D.Jansson