Jacob Claesson till IFK

IFK gjorde i fredags klart med målvakten Jacob Claesson.

Det har skrivits en hel del om denne Claesson under hösten. Inför säsongen så pratades det en del om att han skulle skriva på för IFK, men när Sandviken la sig i och ville värva honom så lockade det givetvis mera än att spela i allsvenskan. Vad jag förstod så skulle Jacob bli SAIK´s förstaval och allt verkade frid och fröjd. Men när Sandviken helt plötsligt värvade Pasi Heikkanen så avbröts kontraktet. Vad som exakt låg bakom vet jag inte men hur som helst så kommer Jacob att spela för oss resten av säsongen.

Dennis (som tränade honom förra året i ÖSK) beskriver honom som en stabil målvakt utan några direkta svagheter. Han får nu ta upp kampen mot "Kimmen" och Wärn om målvaktsposten. Det känns mest troligt att han kommer bli förstavalet framöver. 

Jag själv missade premiären men enligt rapporter så vann Nässjö rättvist och det är bara att gratulera dom till segern. Det är många matcher kvar och det är bara för IFK att skaka av sig den matchen och komma igen. Enligt dom rapporter jag fick så var det försvarspelet som inte riktigt klaffade mot Nässjö. Jag hade detta lite på känn och för våran del tyckte jag att det var synd att vi just fick möta Nässjö i första matchen med ett försvar som inte riktigt är samspelta ännu. Dock så är jag helt övertygad om att det kommer bli bättre ju längre serien går och vi lär ge motståndarna problem framöver!

Tyvärr så får IFK inte chansen till revansch på lördag då Otterbäcken står utan is. Man blir bara mer och mer påmind om att en hall är ett måste för att klubbarna ska överleva i bandysverige. Haltande tabeller och spel på usla förhållanden är knappast något som drar publik till arenorna.

Avslutar med att hälsa Jacob Claesson varmt välkommen till IFK Motala!

FORZA BLÅVITT!

Krister Selg2013-11-05 09:58:22
Author

Fler artiklar om Motala