Jonas Pettersson - Ett namn som kommer få Fagersta att darra.

Jonas Pettersson - Ett namn som kommer få Fagersta att darra.

Jag skulle inledningsvis vilja ta tillfället i akt och berätta att det är en stor ära för mig att vara ny skribent på SvenskaFans. Ljusdal BK har en stor plats i mitt hjärta. Jag tar uppgiften på stort allvar. Nu kör vi!

Grabbarna var troligtvis tagna av stundens allvar de första 20 minuterna i premiären mot UNIK - men ju längre matchen led så kopplade man greppet och vann övertygande med 1-5 i Relitahallen. LBK har ett tydligt mål den här säsongen - och det är att nå högsta serien. Det andas optimism och stämningen verkar vara på topp. Vi har inte haft en sådan här bra trupp på flera säsonger. Vad är det man säger? Sju svåra år och sju goda år.

Jonas Pettersson. Han behöver nog ingen närmare presentation bland LBK fans. Han kan spela på alla positioner. Han åker rätt och har ett bra skott. I år så är det honom man bygger runt. Han kommer att fungera som en renodlad anfallare. Jag tror att det kommer visa sig vara ett genidrag. Han smällde till 39 gånger på försäsongen - och i premiären gjorde han 4 mål.

I helgen åker LBK till Fagersta och möter Västanfors. Det ser ut att kunna bli en överkomlig uppgift för hälsingegrabbarna. Västanfors förlorade sin premiär mot HaparandaTorni med 7-6. Vi måste se upp med Fredrik Rydberg och Jesper Norrman. Jag varnar att dessa två herrar skulle kunna ställa till med en hel del huvudbry - men jag tror att Jonas Pettersson kommer få Fagersta att darra och hans namn kommer eka på gatorna i helgen. Matchen startar 15.00 på lördag.

Jag vill avslutningsvis tipsa om att ni kan följa matcherna live på radioljusdal.
Tack till alla som läser. Ha en underbar onsdag!
 

Johan Sannerdal2016-11-16 12:49:00

Fler artiklar om Ljusdal