Plivit Trade hallen, 2019-02-09 15:15

Västerviks IK - Södertälje
4 - 1

Kollaps mot Mölndal

Efter en av säsongens sämsta insatser föll Frillesås borta mot Mölndal med 2-5 efter 2-3 i halvtid.

”Motivation slår alltid klass” är ett uttryck som ofta används inom idrottens vokabulär men tyvärr höll inte Frillesås ens någon klass vid kvällens match mot Mölndal på Åby Isstadion. Redan från start så visade hemmalaget att de var mer förberedda och hungrigare på poängen då Eric Molin snappade upp ett utkast från Johan Wiman och satte på egen hand 1-0 innan minuten var spelad. I inledningen var det bara ett lag på banan och 2-0 kom som ett brev på posten i den 7: e minuten genom Jonas Trysberg. Efter det så fick Frillesås chansen att reducera på några hörnor men skärpan och siktet var inte med laget denna kväll utan bollen hamnade antingen utanför eller i målramen. Och i den 14: e minuten blev uppförsbacken än brantare då förre Frillesåsspelaren Magnus Hylén fick göra sitt första mål för säsongen fram till 3-0. Ett resultat som helt och hållet blev möjligt tack vare att Frillesås inte var beredda att göra det jobbet som behövdes från start. Lite hopp tändes dock i den 24: e minuten då Robin Mohlén spelade fram Fredrik Brandin till 3-1 men att vända en skuta som utan åror är sånär omöjligt. Trots det kom ytterligare en reducering innan halvlek och åter var det Brandin som levererade då han satte en straff fram till 3-2 i den 40: e minuten.

Resultatet var ändå till fördel för Frillesås då spelet inte alls funkat och Mölndal hade det ganska lätt för sig då man stängde till ytorna på mitten och spelade fysiskt, på gränsen till det tillåtna, vilket gjorde gästerna frustrerade. Och Frillesås hade inte förmågan och fantasin i sitt spel denna kväll för att kunna lirka upp Mölndals försvarsmur utan bollen spelades allt som oftast till fel medspelare som varken hade fart eller rätt position. I sin vilja och ambition att få till en kvittering så öppnades det ju naturligtvis ytor för hemmalaget som utnyttjades i den 85: e då Mattias Wenstedt kunde göra 4-2 efter pass från Martin Larsson. På tilläggstid kunde sedan Larsson själv fastställa resultatet till 5-2.

En match som säkert många tycker man ska glömma men jag kan tycka tvärtom. Det är just sådana här matcher man ska komma ihåg för att pränta in i alla att en match aldrig är vunnen på förhand.  Oavsett nuvarande placering eller historiska resultat mot motståndaren får inte övermodet ta överhanden men visst, jag vet själv hur lätt det kan vara att gå in med lite halvhjärtad inställning mot ett förmodat sämre lag. Sedan, pang så har man hamnat i underläge och att det blev just den matchutvecklingen var Mölndals chans. Att vara på hugget från början och utnyttja Frillesås oskärpa. Och låt oss också slå fast en gång för alla, alla lag kan slå alla i denna serie, om den rätta viljan finns och motståndarna inte är beredda att göra det jobbet som krävs. Av spelarna finns det ingen som kan kvittera ut något plusbetyg av naturliga skäl men Daniel Gunnarsson får ändå godkänt med tanke på att han inte haft så mycket speltid tidigare och ikväll gör det helt okej.

Nu väntar i nästa omgång en riktig utmaning då serieledaren Gripen gästar Sjöaremossen på lördag. Då gäller det att ta lärdom av denna drabbning och även komma ihåg insatsen som man gjorde i Slättbergshallen då man tillfogade Gripen deras hittills enda förlust.

Truppen mot Mölndal Bandy: Johan Wiman, Marcus Blickander, Timmy Wiklander, Simon Stenvall, Johan Jenefeldt, Oscar Bruhn, Robin Mohlén, Ante Grip, Joakim Strömbäck, Fredrik Brandin, Glenn Sandersson, David Emretsson, Mattias Olausson, Anton Bohlin, Daniel Gunnarsson, Martin Karlsson.

Poängstatistik: Fredrik Brandin 2+0. Robin Mohlén 0+1.

/Knubbe

Fredrik Brorsson2013-01-09 23:32:48
Author

Fler artiklar om Frillesås