Krismöte efter ny förlust
Krismöte efter ny storförlust för Jukka Ohtonens HT Bandy.

Krismöte efter ny förlust

Efter två storförluster ser det mörkt ut för HaparandaTornio, som får sikta in sig att försöka klara sig kvar i den högsta serien. I bottenmötet mot Tillberga kom en ny klar förlust och efter matchen samlades laget en lång stund och rensade luften.

- Vi hade ett långt och givande snack efter matchen och nu vänder vi blad säger HT Bandys mittfältsmotor Peter Stock efter förlusten mot Tillberga.

HaparandaTornio förlorade i onsdags med klara 10-2 mot Sandviken och på fredagskvällen var laget utan chans mot bottenkollegan Tillberga. 8-3 skrevs segersiffrorna till på ABB Arena och gränslagets inledning på årets elitserie är lika mörkt som vintertiden i Norrland.

- De spelar betydligt smartare än oss och vårt försvarsspel var tyvärr under all kritik. Vi är ett mycket bättre lag än vad vi har visat och nu gäller det att vi plockar fram det säger Stock.

I matchen på ABB Arena tog Tillberga kommandot direkt och 1-0 kom redan efter tre minuter genom Anders Östling och Tillberga kunde gå ifrån till en 4-0 ledning innan Tuomas Mokko skulle reducera till 1-4 som stod sig till pausvilan. Och närmare än så kom inte HaparandaTornio. Tillberga drog ifrån innan Rolf Larsson fastställde slutresultatet till 8-3.
För gränslagets del väntar Edsbyn hemma på söndag och Peter Stock tror på ett helt annat gränslag till den matchen.

- Vi låste in oss efter matchen och rensade luften, som sagt nu vänder vi blad. Vi är betydligt bättre än vi visat i år och får vi bara ordning på försvarsspelet skall vi kunna störa Edsbyn avslutar Stock.

Hans Kenttä2010-12-10 23:59:00
Author

Fler artiklar om Haparanda Tornio