Scaniarinken, 2019-01-30 19:00

Södertälje - Karlskrona
0 - 1

Laik fick revansch

Lidköpings AIK fick revansch på Frillesås hemma i Lidköpings Arena. Hemmalagets seger skrevs till 7-5 efter 3-3 i halvtid.

Frillesås startar bra och redan i den 4: e minuten tar Frillesås ledningen genom Fredrik Brandin på pass från Johan Jenefeldt. Tyvärr kan Laik kvittera ett par minuter senare när Johan Karlsson får hjälp av huvuddomaren Max Johansson som står i vägen för Simon Stenvall när han ska bryta. Karlsson kommer enkelt förbi och får ett friläge som han förvaltar på bästa sätt genom att sprätta upp bollen i nättaket bakom Christian Axelsson. I den 13: e minuten blir Daniel Gunnarsson utvisad och på hörna strax efter kan Robert Karlsson ge hemmalaget ledningen med 2-1. Men Frillesås fick inte spela med fullt manskap mer än sju minuter innan det var dags för Fredrik Brandin att besöka botbänken i fem minuter för spelsabotage. Och igen kunde Laik sätta en hörna, igen genom Robert Karlsson, med en man mer och det skedde i den 27: e minuten.

I den 32: a kan Fredrik Brandin ge svar på tal och reducera på pass från Ante Grip och bara ett par minuter senare är det kvitterat då Joakim Strömbäck förvaltar bollen från Mattias Olausson på bästa sätt. Under sista fem minuterna i första halvlek får tre Frillesåsspelare ta plats i utvisningsbåset, Marcus Blickander, Johan Jenefeldt och Simon Stenvall. Detta ger ju Laik en ypperlig möjlighet till att pressa på med mycket folk i början av andra halvlek vilket även lyckas. 4-3 kommer i den 48:e genom Christoffer Norin, 5-3 i den 54: e genom Johan Karlsson och 6-3 på hörna i den 57: e från Henrik Gullbergs klubba.

Frillesås tar timeout för att försöka reda ut stormen och hitta rätt i positionerna igen. Men knappt hinner spelet komma igång igen innan Team Johansson skickar ut Marcus Blickander än en gång på botbänken. Men bara fem munter senare jämnas manskapet på banan ut då hemmalagets första utvisning kommer. De åker på två utvisningar till strax efter och David Emretsson kan då reducera precis innan första spelaren är tillbaka i spel, det vill säga i den 80: e minuten. Frillesås pressar på och kan reducera ytterligare i den 84: e då Brandin sätter en hörna. I den 85: e får Laik straff som Christian räddar till hörna och chansen fanns fortfarande till en poäng. Man hade lägen men det ligga extra fattades och istället kan Robert Karlsson avgöra i den 92: a minuten.

Jag önskar att jag inte kommenterat domarinsatsen mot Gripen för då hade jag gjort det idag istället. Nu nöjer jag mig att konstatera att av matchledarna i Allsvenskan finns mer att önska. Laik sätter tre hörnor och tar vara på två individuella misstag från Frillesås sida och får på det viset ett för stort försprång sett till dagens förutsättningar. Spelet hos Frillesås hackar också lite och alla kan prestera betydligt bättre. Ett litet plus ändå till Christian som gör en minicomeback efter sin operation och gör det bra i målet.

Truppen mot Laik: Christian Axelsson, Marcus Blickander, Niklas Wiklander, Simon Stenvall, Johan Jenefeldt, Oscar Bruhn, Ante Grip, Joakim Strömbäck, Fredrik Brandin, Rasmus Olsson, David Emretsson, Mattias Olausson, Kent Hellstadius, Daniel Gunnarsson, Jack Holm

Poängstatistik: Fredrik Brandin 3+0, David Emretsson 1+0, Joakim Ströbäck 1+0, Ante Grip 0+2, Johan Jenefeldt 0+1, Mattias Olausson 0+1.