Karlskrona - Lunds BK
5 - 4

LBK tog revansch på Rättvik
LBK tog tillbaka serieledningen, via 6-3 hemma mot Rättvik.

Ljusdals BK tog tillbaka serieledningen på tisdagskvällen, när man hemma på Idrottsparken vann mot Rättvik med 6-3 (4-2). Matchen spelades 3x30 minuter, då kvicksilvret visade -18 grader. LBK hamnade tidigt i underläge, men vände i mitten på den första perioden till ledning med 3-1 och kontrollerade sedan matchen. Rättvik spelade bra och kämpade på, men kom aldrig riktigt nära. Glädjande var också publiksiffran på 515 personer, som trotsade kylan och fick jubla åt ännu en seger.

I Ljusdals BK saknades Danne Eriksson på grund av förkylning. In som högerback kom istället Niklas Eriksson och han gjorde det så bra att han av gårdagskvällens matchvärd, Knapps Prefab, blev utsedd till LBK’s bäste spelare. Fredrik Hansson in i truppen i stället. Niklas Strömberg gjorde illa sig på uppvärmningen inför matchen och in i truppen kom i stället, Axel Nilzon som målvaktsavbytare. På tal om målvakter så hade Rättvik med sig ett nyförvärv till Idrottsparken. Det var ”vår” Gustav Johansson som fick vakta målet för dalalaget och gjorde det riktigt bra.

LBK startade matchen i ett högt tempo och skapade två jättechanser. Först en Tobbestyrning utanför och sedan ett Rexinskott i stolpen. Då hade det inte ens gått fyra minuter. Då fick Larsson i Rättvik fram bollen till Hedlund som blev sopren och satte bollen bakom Jonas Svensson. 0-1 och det kändes snopet. Men kvitteringen lät inte vänta på sig. Gustav i rättviks målet misslyckades lite med ett utkast i minut 6 och i stället hamnade bollen hosTobias Björklund. Tobbe plockade ner bollen och kunde åka fram och göra 1-1. I minut 9 hittade Jonas Engström fram till Kevin Brown som fri med Johansson inte gjorde något misstag. Det tredje målet för LBK’s del kom i minut 21. Tobbe hittade vindsnabbe, Jonas Engström, som fastställde resultatet i den första perioden till ledning med 3-1. En riktigt bra period av LBK och starkt att vända och fortsätta spela sitt spel, när man kommer i underläge målmässigt.

I inledningen av den andra perioden fick Rättvik en straff, som Karlström slog in och då hade det kunnat bli darrigt, men LBK fixade snabbt en tvåmålsledningen igen. Oscar Jonsson, som nu är i riktigt bra form, hittade fram till Kalle Mårtensson i minut 44. Mårtensson som ju också är en grym skridskoåkare åkte enkelt igenom och från nära håll gjorde 4-2. Rättvik fortsatte kliva upp högt och jämnade ut spelet, men det blev inga fler mål i period två.

Vi hade knappt hunnit skaka liv i fötterna innan Tobias Björklund, vem annars, avgjorde matchen. 5-2 i minut 61 på en härlig djupledspassning av Oscar Jonsson, som Tobbe lyfte in. I slutet av matchen gjorde lagen ett varsitt mål. Häggström för Rättvik i minut 83 och Tobias Björklund blev även den här matchen tremålskytt, när han satte mål nummer 41 för säsongen, på passning av Stavis. 6-3 alltså och det speglar väl matchen. LBK kom ganska enkelt till lägen, när man trampade på. Med lite bättre skärpa i avslutningarna hade segern kunnat vara större.

Så spelade LBK: Målvakt: Jonas Svensson, Högerhalv: Sebastian Jonsson. Högerback: Niklas Eriksson. Libero: Mattias Sand, Vänsterback: Jonas Pettersson, Vänsterhalv: Emil Melin, Mittfält: Oscar Jonsson, Mathias Stavis och Daniel Rexin. Forwards: Tobias Björklund och Kalle Mårtensson. Avbytare: Axel Nilzon (mv), Kevin Brown, Jonas Engström, Micke Erhardsson och Fredrik Hansson.

Publik: 515 i –18 grader. Matchen spelades 3x30 minuter.

Hörnor LBK: 9 Rättvik: 3

Utvisningar LBK: Inga. Rättvik: Inga.

Målen LBK: Tobias Björklund 3, Kevin Brown, Kalle Mårtensson och Jonas Engström.

LBK hade mycket boll och var vassa i djupledsspelet under matchen. Lite slarvigt passningspel stundtals, men ibland blixtrade man till och hade fina kombinationer i högt tempo. Rättvik spelade ett tajt försvarsspel och kämpade och slet, men hängde inte riktigt med ibland. Stor eloge ändå till dalalaget som verkligen vill spela bandy och inte spelade fult och drog därför inte heller på sig några utvisningar. Det gjorde inte LBK under matcher heller och det är också viktigt att ha fullt mannskap på banan i de resterande matcherna, när man går in i den fortsatta kampen om toppplaceringarna. Mest värdefullt var ändå de två poängen, som också gav serieledning igen och som sätter press på Falun och Örebro, som ju möts i Berhn Arena till helgen.