Kristianstads Fotbollsarena, 2018-09-08 15:00

Kristianstads FC - Grebbestads IF
2 - 2

LBK vann enkelt mot UNIK

Ljusdals BK besegrade på lördagseftermiddagen enkelt UNIK på bortaplan med 4-14 (0-4). LBK tog tidigt en 2-0 ledning, efter mål av Oscar och Niklas E. I den andra andra halvleken gick serieledarna upp till 8-0, innan UNIK tilläts reducera tre gånger. På slutet tryckte LBK gasen i botten igen och kunde gå ifrån ytterligare. Samtidigt vann Örebro mot Falun och det gör att LBK nu har allt i egna händer.

Hos LBK saknades Daniel Rexin på grund av skada. Jonas Engström in som defensiv mittfältare i stället. Danne Eriksson var tillbaka efter sin förkylning och det gjorde att försvarslinjen, med sina halvor var ordinarie igen. Micke Erhardsson vilade och in i truppen istället kom en debutant. 17 årige, Christoffer Johansen är en egen produkt som nu gjorde sin första seriematch med A-laget. Christoffer fick några byten på mittfältet i slutet och gjorde det bra. Fredrik Hansson var också med som avbytare och fick göra ett mål. Riktigt roligt.

LBK satte så klart högsta fart från början och stressade UNIKs backlinje. Det gav utdelning redan i minut 2. Suveräne, Oscar Jonsson snappade upp ett felpass och åkte igenom och gjorde 0-1. I den 16:e minuten gjorde UNIK ett misstag igen, vid ett uppspel och Niklas Eriksson kunde raka in bollen till 0-2, på passning av Kevin Brown. Sedan dröjde det till minut 43, när Kevin Brown gör mål och bli så glad, så glad. Passningen står Oscar Jonsson för. 0-4 av Kalle Mårtensson på en hörnretur på tilläggstid i första halvlek och det var säkert skönt att få med sig in till vilan. En bra första halvlek av de gulgröna, där LBK ägde mycket boll och var det klart bättre laget.

I början av den andra halvleken satte LBK högsta fart igen och UNIK hängde inte med. Oscar kommer fri i högerläge och skjuter 0-5 i minut 47, på passning av Tobias Björklund. Tobbe snor bollen och föser in 0-6 i minut 49. Kevin gör sedan en kroppsfint och spelar fram till Jonas Engström som gör 0-7 i minut 52. Stavis flippar bollen till en fri Björklund som gör 0-8 i minut 58. UNIK får sedan göra tre må i rad. I minut 78 gör Jonas Engström 3-9, på passning av Kalle. UNIK tappar bollen på mitten i minut 79 och Tobbe får fram bollen till Kevin som får läge och skjuter 3-10. Tobbe 3-11 på straff. Reducering sen. 4-12 av Fredrik Hansson. 4-13 av Kalle på passning av Oscar och Kalle Mårtensson får också avsluta målskyttet när han sätter 4-14. Tio plusmål till LBK och det är troligen viktigt att ha med sig när tabellen ska räknas ihop.

Så spelade LBK: Målvakt: Jonas Svensson, Högerhalv: Niklas Eriksson. Högerback: Daniel Eriksson. Libero: Mattias Sand, Vänsterback: Jonas Pettersson, Vänsterhalv: Sebastian Jonsson. Mittfält: Oscar Jonsson, Mathias Stavis och Jonas Engström. Forwards: Tobias Björklund och Kalle Mårtensson. Avbytare: Jimmy Svensson (mv), Kevin Brown, Emil Melin, Fredrik Hansson och Christoffer Johansen.

Publik: 175 i Relitahallen i Uppsala.

Hörnor LBK: 6 UNIK: 1

Utvisningar LBK: 1x10. UNIK: 1x5.

Målen LBK: Tobias Björklund 3, Kalle Mårtensson 3, Oscar Jonsson 2, Kevin Brown 2, Jonas Engström 2, Fredrik Hansson och Niklas Eriksson.

LBK var i den här matchen överlägsna UNIK och det ska man kanske också vara när man möter en nykomling, som nu börjar känna av bottenstriden. Det är ändå starkt att göra 14 mål och behålla skärpan hela matchen. Viktigt att forwards fortsätter producera med tre mål vardera för Kalle och Tobbe och två av Kevin. LBK har nu gjort 117 mål på 17 matcher, vilket innebär 6,88 mål per match. Bra det. Forwards har stått för 88 mål av dessa med Tobbe på 44, Kalle på 23, Jonas Engström som ju normalt spelar i anfallet på 13 och Kevin Brown som har gjort åtta mål så här långt. 47 insläppta, vilket innebär 2,76 per match få väl också anses som godkänt. Samtidigt vann Örebro mot Falun i Berhn Arena med 5-4 och det gör att LBK nu har allt i egna händer inför de avslutande fem matcherna och behöver inte lita till andra resultat, så det blir en målskillnadsaffär i slutet. Skönt det. Nu väntar en dryg veckas uppehåll innan det är dags för nästa bortamatch onsdagen den 8 februari klockan 19.00. Då gästar serieledande Ljusdals BK, Fagersta för match mot Västanfors. Missa inte det.