Ljungskile - Karlskrona
5 - 0

LBK vann inför 2208 personer
Ljusdals BK vann med 4-2.

Ljusdals BK vann på lördagskvällen mot ett hårt kämpande Katrineholm med 4-2 (3-1). Gästerna tog tidigt ledningen och det tog en halvtimme innan hemmalaget blixtrade till och gjorde tre mål på tolv minuter. Med halvtimmen kvar gjorde Tobbe Björklund 4-1 på straff och LBK kunde sedan med vissa besvär hålla undan. Det var en fantastisk dexstämmning runt matchen, då hela 2208 fanns i publiken. Till matchens lirare i LBK utsåg Team Gabriel, Daniel Rexin.

Vi kan konstatera från början att den här hemvändarveckan blev en succé. Mycket folk på trendmässan i Kärhs gamla lokaler och jättebra ordnat med allting. Mat och dryck tillsammans med många utställare och aktiviteter gjorde att det kändes trivsamt. 18.15 var det dags för körslag på idrottsparken och det var många som hade letat sig dit för att hylla Team Andreas och också lyssna på Team Gabriel. En riktigt snygg show med en uppbyggd färgsprakande scen framför stora läktaren och ett bra ljud som lyfte fram körerna. Folk drar folk och när det var dags för bandy hade hela 2208 letat sig till Idrottsparken i Ljusdal och det är en fantastisk siffa och ett kvitto på att det finns ett stort bandyintresse i bygden.

Till matchen då och det var gästerna som gjorde det första målet. Larsson passade Doktare och det var 0-1 på resultattavlan och då hade det bara gått tre minuter. LBK lät sig inte nedslås av det utan fortsatte att trumma på och skapa chanser. Ett antal hörnor och många bra avslut utan att få in bollen. Det dröjde dock till minut 32 innan kvitteringen kom. Sand sköt ett frislag som keepern lämnade retur på och påpasslige Kewin Brown var framme på returen och fick fram den till Kalle Mårtensson, som kunde raka bollen i nät. Ett förlösande mål och stort jubel på läktarplats också. I minut 37 kom ledningsmålet, Jonas Engström fick bra träff på ännu ett frislag, ganska långt utifrån och bollen satt lågt på annars utmärkte Anton Lloyd i bortakassen. Innan halvtidsvilan kom också 3-1 och det var ett riktigt snyggt bandymål. Stavis ut med bollen till Seb som rundade det annars tajta Katrineholmsförsvaret och passade in bollen till Kevin Brown som styrde in bollen vid första stolpen. Katrinholm spelade annars tajt och kämpade på hela matchen. Ett bra försvarsspel med en fantastisk målvakt och många vassa kontringar kommer säkert att ge många poäng framöver. LBK trummade på i den första halvleken. Man spelade metodiskt och efter en halvtimme kom utdelningen. Tre mål på tolv minuter och det skulle ändå mycket till för att bortlaget skulle vända kändes det som.

Den andra halvleken höll inte samma klass som den första. Det var mindre energi efter urladdningen i första och det kändes som om LBK spelade lite på resultatet också och inte släppte till så mycket. Det skulle dock bli ganska spännade till slut. Tobbe Björklund gjorde visserligen 4-1 på en straff som gick knappt in i matchminut 60, sedan pigge Micke Erhardsson blivit fälld. Men bortalaget kom tillbaka och dundrade in 4-2 i nättaket i minut 68 och fick sedan en straff ett par minuter senare. 4-3 där och det hade kunnat bli spännande på slutet. Straffen räddade dock Jonas Svensson via benskyddet och upp i handsken och LBK kunde sedan defilera och ro hem två två poäng till storpublikens jubel.

LBK ställde upp med ordinarie manskap. Lite omflyttningar från fjolåret. Seb spelade halva och byttes av med Niklas E och Melin. Nyförvärvet Jonas Engström in i stället på mittfältet. Kevin Brown bytte av som forward och gjorde två poäng. Bra gjort. Annars var uppställningen som under de flesta matcherna under fjolåret.

Så spelade LBK: Målvakt: Jonas Svensson, Högerhalv: Niklas Eriksson. Högerback: Daniel Eriksson, Libero: Mattias Sand, Vänsterback: Jonas Pettersson, Vänsterhalv: Sebastian Jonsson, Mittfält: Oscar Jonsson, Jonas Engström och Daniel Rexin. Forwards: Tobias Björklund och Kalle Mårtensson. Avbytare: Niklas Strömberg (mv), Kevin Brown, Mathias Stavis, Micke Erhardsson och Emil Melin.

Publik: Fantastiska 2208 i några plusgrader.

Hörnor LBK: 10 Katrineholm: 6

Utvisningar LBK: 1x10. Katrineholm: 3x10.

Målen LBK: Kalle Mårtensson, Jonas Engström, Kevin Brown och Tobias Björklund.

LBK var nog tagna lite av stundens allvar och det är inget konstigt med det. När 2208 är i publiken och det är lördagkväll en hemvändarhelg, blir det så klart en speciell anspänning och förväntningar som läggs på en. Det var starkt av laget trots ett tidigt ledningsmål i baken, att ändå fortsätta spela sitt spel och tro på det man gör. Utdelningen kom också och det var säkert skönt att ha 3-1 med sig in i halvlek. Den andra halvleken såg inte lika många chanser och när Tobbe satte 4-1 var vi nog många som trodde det skulle rinna iväg. Men Katrineholm kämpade på och gav sig inte. 4-2 kom och hade inte Jonas räddat straffen hade kanske bortalaget fått med sig en poäng. Nu blev det inte så och nu kan LBK åka ner till Örebro på lördag och spela mera avslappnat. Kan vi få någon poäng med oss därfrån är det en ren bonus.