LBK vann mot KVBS på Backavallen
Oskar Jonsson var liksom hela LBK mycket bra i segermatchen mot Katrineholm.

Ljusdals BK gjorde under lördagseftermiddagen en mycket bra match och besegrade formtoppade Katrinehom på bortaplan med 4-8 (2-5). Segern grundlades i den första halvleken, när man trots tidigt underläge kunde gå i från till en 5-1 ledning, innan KVBS reducerade. LBK var under hela matchen det spelförande laget och hade hög fart med fina kombinationer. Oscar Jonsson var mycket bra och utsågs också till matchens lirare. En mycket viktig seger i den fortsatt täta toppstriden.

LBK startade matchen bra och ägde mycket boll. Det blev ändå KVBS som tog ledningen på en hörna. Daniel Rexin kvitterade till 1-1 omgående på ett långskott. I minut 27 fick Oscar Jonsson fram bolllen till Zebben, som hittade Kalle i mitten, som avslutade iskallt. Oscar Jonsson gör sedan en Maradona från 1986 och från egen planhalva vickar han sig igenom hela laget och lägger in bollen. Vilket mål och 1-3 på tavlan. Jonas Svensson hittar Kalle med ett långt utkast i minut 37, som fri med Anton Lloyd i katrineholmsmålet lurar honom och enkelt lägger in den lackröda nystandet i tom kasse. I minut 40 gör Tobbe Björklund 1-5, då han snirklar sig igenom och mycket snyggt lägger in en backhand. Katrineholm får in en hörna igen i slutet och 2-5 i halvtid. LBK hade mycket boll med bra fart och Katrineholm hängde inte med.

I början av den andra halvleken fick ändå Katrineholm kontakt målmässigt till 3-5, efter att en LBK försvare åkt omkull. Men LBK lät sig inte nedslås av det utan fortsatte ändå spela sitt spel och hade fin variation. I minut 62 brände Tobbe en straff, men han fick en ny chans i minut 66 och då gick det bättre. 3-6 och då kändes det som om det skulle mycket till för att LBK skulle tappa poäng. 4-6 i minut 73 och efter det tog KVBS timeout. De skapade därefter inte så mycket utan det var istället LBK som kunde glida ifrån. 4-7 av pigge Jonas Engström på en genomåkning, på passning av Oscar Jonsson och 4-8 av fenomenale Tobias Björklund. Samma resultat som förra säsongen alltså och LBK är fortsatt med i toppstriden.

Så spelade LBK: Målvakt: Jonas Svensson, Högerhalv: Niklas Eriksson. Högerback: Daniel Eriksson, Libero: Mattias Sand, Vänsterback: Jonas Pettersson, Vänsterhalv: Sebastian Jonsson, Mittfält: Oscar Jonsson, Jonas Engström och Daniel Rexin. Forwards: Tobias Björklund och Kalle Mårtensson. Avbytare: Niklas Strömberg (mv), Kevin Brown, Mathias Stavis, Micke Erhardsson och Emil Melin.

Publik: 324 i –3 grader och bra is.

Hörnor LBK: 7 KVBS 6

Utvisningar LBK: 1x10. KVBS: 1x10.

Målen LBK: Tobias Björklund 3, Kalle Mårtensson 2, Daniel Rexin, Oscar Jonsson och Jonas Engström.

Tobias Björklund har så här långt under säsongen gjort 38 mål. Tobbe leder skytteligan överlägset och leder också poängligan på 46 poäng. Kalle Mårtensson ligger också i toppen med sina 19 gjorda mål. Kapten, Sebastian Jonsson som för övrigt var mycket bra under speciellt den första havleken ligger tvåa i passningsligan med 17 målgivande passningar. Jonas Svensson hade några fina utkast och noterades för sina två första poäng under årets säsong, när han hittade först Oskar och sedan Kalle som båda kunde näta.Viktigt det också och ännu ett vapen att ta till i omställningarna och svårt för motståndarna att hänga med på.

Matchen mot Katrineholm trodde i alla fall jag skulle bli svårare än vad det till slut blev. KVBS har ju imponerat på slutet och hade med sig fem raka segrar in till matchen mot LBK. Bland annat 8-3 mot Örebro hemma imponerar. LBK visade redan i matchinledningen att man var bestämda och hade fin rörelse. Hemmalaget tog ledningen på en hörna, men Rexin kvitterade direkt och det var viktigt. Fram till halvtidsvilan var LBK det klart bättre laget och gjorde ytterligare fyra mål. Under den andra halvleken hade LBK kontroll på matchen och segern var aldrig i fara. Nu väntar match mot Rättvik hemma på tisdag klockan 19.00. Missa inte det.