Ljusdal bröt ihop och kom igen...

Ljusdal bröt ihop och kom igen...

Efter nederlaget mot Bollnäs har Ljusdal tagit två urstarka segrar på hemmaplan, den första mot Kungälv med 2-1 (1-1), och den andra mot Gais 3-2 (2-2).

Hela laget har verkligen tagit många kliv i rätt riktning, men det är tre spelare som verkligen utmärkt sig i laget.  Om man tittar på dom två senaste matcherna har sju poäng av tio möjliga kommit från Kalle Mårtensson och Jonas Pettersson. I matchen mot Kungälv assisterade Jonas båda Kalles mål, och i Gaismatchen spelade Kalle fram till Jonas som satte avgörande 3-2. Tränare Jesper Söderbäck måste vara väldigt nöjd med sin omskolning utav Jonas, från back till ytterhalv.

Den tredje som utmärkt sig, har i och för sig alltid gjort det. Han når knappt upp till ribban, men vem har sagt att det är ett kriterium för att vara en bra målvakt?
Jonas Svensson har räddat Ljusdal oräkneliga gånger, senast i matchen mot Gais stod han för flertalet klassräddningar och under den sista kvarten var han skillnaden på seger och förlust.

Kommunikationen inom laget har blivit bättre, defensiven är tightare och antalet misstag har minskat ordentligt. Samtidigt blir inte Ljusdal lika hårt straffade på sina misstag av Kungälv och Gais som mot till exempel Villa och Saik.
Idag är det säsongens andra hälsingederby som väntar för de gulgröna. Edsbyn tar emot klockan 19.00 på Ön och Lightnings ser ut att skaffa supporterbuss. Det kan med andra ord bli en riktigt trevlig match att kolla på!

Kämpa vidare nu gula och Lightnings ser till att hålla stämningen vid sidan av!

Anton Zetterqvist2013-11-22 08:59:57

Fler artiklar om Ljusdal