2018-12-22 16:00

Forest Green Rovers - Crewe
1 - 0

Ljusdal kämpade sig till en poäng på Zinken!

Efter sju raka förluster åkte LBK ner till Stockholm för att möta serieledarna Hammarby som hittills inte tappat poäng på Zinkensdamm den här säsongen. Utgången av mötet var nog given för de flesta men Ljusdal ville annat och lyckades efter en stark kämpainsats klara oavgjort!

Ljusdal hade inför matchen aviserat att det skulle bli en del förändringar i laget vilket innebar att Oscar Jonsson flyttade ut som vänsterhalv, Filip Skoglund in på mitten och Emil Melin flyttades ner som vänsterback. Dessutom fick Marc Samuelsson göra sitt första framträdande i A laget, Marc som för övrigt värvades till årets säsong från just Hammarby. Hemmalaget som ställde över Stefan Erixon möblerade också om en del i laget och tog in Fredrik Rydberg och Anton Dahlberg från Hammarbys U20 lag. Dessutom vilade man Andreas Bergwall och matchade andremålvakten Patrik Hedberg.

LBK inleder matchen starkt och har bl a två resultatösa hörnor innan Hammarby tar ledningen genom Misja Pasjkin på passning av Adam Gilljam. Hemmalaget börjar så sakteliga ta över och lite överraskande kvitterar Ljusdal när Tobias Björklund tar ner en lång passning och lurar sin försvarare. Ett par minuter efteråt prickar Oscar Jonsson ribban på Ljusdals tredje hörna och istället gör Kalle Spjuth 2-1 strax efteråt. Efter ledningsmålet pressar Hammarby på och Ljusdal får ägna sig åt att försvara sig i vild förtvivlan. Så när Pasjkin utökar hemmalagets ledning efter 36 minuter på en målvaktsretur så är det fullt välförtjänt. Jonas Svensson visar sig på styva linan ett flertal gånger och förhindrar Hammarby från att göra fler mål under den första halvleken.

Ljusdal inleder även den andra halvleken mycket inspirerat och efter tre minuter kommer Tobbe Björklund helt fri men Hedberg i Hammarbymålet räddar ut till en hörna som blir resultatlös, direkt efteråt skaffar LBK fram ytterligare en hörna och denna skjuter Björklund stenhårt i ribban! Bortalaget Ljusdal fortsätter att skapa bra möjligheter att reducera men istället utökar Kalle Spjuth Hammarbys ledning på ytterligare en målvaktsretur och i detta läge kändes det onekligen som att oturen grinade dom gulgröna i ansiktet och att det var på väg mot ytterligare en hedersam förlust. Bara fyra minuter senare så tändes dock hoppet när Jonas Engström dammar in reduceringen till 4-2 och strax efteråt är det dags igen när Kalle Mårtensson gör 4-3 i friläge! När nämnde Engström bara ett par minuter senare är millimeter ifrån att kvittera så tar Hammarby time out. Det dröjer dock till den 78:e minuten innan kvitteringen kommer och det är Mathias Stavis som serverar Tobias Björklund som den här gången inte missar friläget! De sista femton minuterna blir en pärs när Hammarby ligger på för ett ledningsmål och Ljusdal får ägna sig år försvarsspel men den här gången lyckas man hålla ut och luggar mycket oväntat serieledarna på en poäng!

Ljusdal gör en mycket bra match och som vanligt gör Jonas Svensson en stabil insats i målet, även Mathias Stavis gör en av sina bästa matcher för säsongen! Bra även av tränare Björn Eriksson att han stuvar om lite i laget, ett initiativ som föll väl ut och förhoppningsvis ger resultatet lite råg i ryggen inför avslutningen och det stundande kvalet.