-

Ljusdal kryssade mot Örebro

Mötet med Örebro tippades på förhand bli en tuff match för LBK och förväntningarna infriades i en målmässigt helt jämn match.

Eftersom jag befann mig 70 mil från händelsernas centrum fick jag förlita mig på webradio, Elitrapport och Ljusdals Postens liverapportering för att följa Ljusdals första match i kvalet mot Örebro och vad som kom att bli en dramatisk avslutning!

Hemmalagets tränare Fredrik Johansson varnade innan match för att Ljusdal var starka i inledningen på matcherna men det visade man inte mycket av när Örebro ganska enkelt kunde gå fram till en 2-0 ledning efter drygt tio minuter. Istället tog det tills kvarten spelad innan LBK kom in i matchen och hastigt och lustigt för oss Ljusdalssupportrar vände matchen och gick till pausvilan med en 2-3 ledning.

Under andra halvlek vände Örebro matchen till sin fördel och hade även några till riktigt vassa chanser men Jonas Svensson, som var planens främste spelare, visade vilken fenomenal målvakt han är och gjorde några riktigt svettiga räddningar. Även Ljusdal hade möjlighet att utöka målproduktionen, bland annat så lyckades Filip Skoglund(?) missa öppet mål från ca två meter då han fick snedträff och avslutet gick över målburen. Det dröjde ända till nittionde matchminuten innan Daniel Rexin kunde styra ett inspel från Kalle Mårtensson i mål och spika slutresultatet.

På ÖSKs hemsida kan man läsa att hemmalaget var dominerande och att LBK skall vara glada över att ha fått med sig en poäng, enligt SR Örebros radiosändning så var Ljusdal det bästa laget. Själv konstaterar jag att det viktigaste den här matchen var att inte förlora och tappa mark direkt mot vad som sannolikt kommer att bli den främsta konkurrenten om andraplatsen i serien.

I bortalaget fick Kalle Mårtensson (1+2), Tobbe Björklund (2+0) och i synnerhet Jonas Svensson mycket beröm av radiokommentatorerna.

Match redan imorgon igen och då kommer Tranås på besök.