Crewe - Newport County
3 - 2

Ljusdal tog revansch på Motala

Ljusdal tog ikväll revansch på Motala efter att ha vänt ett tremålsunderläge till vinst.

Läget i lagen inför matchen är att Ljusdal har Filip Skoglund (scharlakansfeber) kvar hemma i Ljusdal, i hemmalaget är samtliga spelare friska och krya.

Motala inleder matchen starkt och tar följdriktigt ledningen med 3-0 efter 28 spelade minuter, efter mål av i tur och ordning Oskar Davidsson, Oscar Folkesson och Eric Ågren. Hemmalaget använder sig mycket av lyft över Ljusdals backlinje och utöver målen är man väldigt nära att spela sig fram till ytterligare ett par tre frilägen, Ljusdal känns aningen loja och får inte alls grepp om händelserna. I den 30:e matchminuten tar Ljusdals tränare, Björn Eriksson, time out. Efter att ha pratat ihop sig kommer Ljusdal ut som en helt nytt lag och börjar sätta betydligt högre press på Motala. Endast två minuter efter time outen reducerar Ljusdal till 3-1 genom Daniel Rexin som får på en riktig praktträff ifrån straffområdeslinjen och bollen far som en projektil upp i krysset. Som om att detta inte var nog så bara 50 sekunder senare får Jonas Engström läge och med ryggen mot mål så lyckas han reducera ytterligare för Ljusdal. 3-2 och nu är det match igen. Ljusdal har som sagt spelat upp sig betydligt och i matchminut 42 kvitterar Ljusdal genom Kalle Mårtensson, innan pausvilan har Ljusdal ett par kvalificerade chanser att ta ledningen men halvtidsresultatet speglar matchen ganska väl.

Andra halvlek hinner knappt börja innan Jonas Engström får ett friläge på pass ifrån Jonas Pettersson, men bollen rinner ifrån honom och Heurlén kan parera. Istället tar Ljusdal ledningen två minuter senare genom Tobias Björklund på pass av Mathias Stavis, ett snyggt avslut som sitter bergsäkert i bortre burgaveln. Ljusdal har jämnat ut spelet och tar över mer och mer men Motala är inte alls ofarliga och har bl a ett par riktigt farliga hörnor i den 53:e respektive 54:e minuten. Lagen byter chanser och runt den 70 minuten får Motala tryck på Ljusdal och vaskar fram en hörna, Lukas Persson skjuter men Jonas Svensson i Ljusdalsmålet gör en vass räddning. I den 75:e minuten är det Motalas tur att ta time out och efter den försöker hemmalaget trycka upp laget. Istället sticker Ljusdal upp i den 82:a minuten och får en hörna som Mattias Sand förvaltar och utökar Ljusdals ledning till 3-5. Motala ger dock inte upp utan gör allt för att få till en reducering. Men i den 92:a minuten kontrar Ljusdal in 3-6 genom Jonas Engström och håller undan och tar två oerhört viktiga poäng!

På fredag kommer Bollnäs GIF på besök till Idrottsparken så då blir det en riktig bandyfest med runt 3000 pers på läktarna, vi syns där!

IFK Motala - Ljusdals Bandyklubb 3-6 (3-3)
Målen: 1-0 (11) Oskar Davidsson, 2-0 (17) Oscar Folkesson,
3-0 (28) Eric Ågren, 3-1 (32) Daniel Rexin, 3-2 (33) Jonas
Engström, 3-3 (42) Kalle Mårtensson, 3-4 (48) Tobias
Björklund, 3-5 (82) Mattias Sand, 3-6 (92) Jonas Engström
Utvisningar: IFK: 2x10 min LBK: 3x10 min