Magnus Sohlberg - nya lagledaren om första tiden i Boltic och om premiärmatchen
Magnus Sohlberg under premiären mot Västerås SK borta. Foto Anders Andersson.

Magnus Sohlberg - nya lagledaren om första tiden i Boltic och om premiärmatchen

Magnus Sohlberg gjorde sin första match som lagledare i elitserien när Boltic mötte Västerås i torsdags. Vi tog tempen på honom direkt efter matchen och frågade bland annat hur han upplevde premiären. - Jag tycker att det var rolig och spännande upplevelse, sen tycker jag också att vi hängde med bra trots 3-9 till slut. Vi fick en bra öppning men hade sedan några dåliga minuter. Men helhetsmässigt var vi med bra och det ser positivt ut, säger Magnus Sohlberg.

Det var inte bara spelare som gjorde elitseriedebut i torsdag när IF Boltic öppnade upp med Västerås på bortaplan. Den nya lagledaren Magnus Sohlberg var också debutant.

- Det fanns mycket positivt i matchen då jag tycker att vi hängde med och var tighta bakåt, vi skapade även lägen framåt och gör mål. Som sagt det är kul att vi hänger med och får vi bara träna mer tid på större ytor tror jag att det här kommer gå hur bra som helst, säger Magnus.

# Sen var det också positivt att som VSK-tränaren Andreas Westman tog upp att Boltic inte ger upp utan körde på i 90 minuter.. 

- Absolut, vi gör det och kämpar på som ett lag i 90 minuiter, det är skönt att se. Jag tror att ju mer serie lider kommer vi vi att bli ännu bättre. Alla jobbar verkligen för varandra.

# Hur har du upplevt första månaderna med laget?

- Det är ett rikitgt bra gäng och vi har alltid kul tillsammans. Som sagt alla kämpar för varandra och ger verkligen allt på träningenarna och pushar på varandra. Jag har haft några bra månader med laget och hoppas att det fortsätter så. Ser fram emot fortsättningen.

# Vad har du känt att du har kunnat bidra med?

- Jag vet inte men jag har försökt att vara positiv i alla lägen och stötta killarna till 100 procent. Det jag kan tänka mig att har bidragit med - positiv stämning.

# Hur är det jobba med Fredrik Bergwall, Ola Fredricson och Rickard Timmerklev?

- Hur roligt som helst och vi kommer bra överrens. Jag tycker att vi alla i laget kommer bra överrens och vi är nästan som en stor familj. Alla fungerar hur bra som helst tillsammans och det är  ingen som är utanför.

# Nu väntar Hammarby hemma

- Det ska bli en rolig upplevelse, får vi bara träna på lite så ska vi se till att det går bra även i den matchen.

# I övrigt vad tycker du om stödet från läktarhåll i premiärmatchen?

- Det är kul att det är så mycket folk där och hejar på oss. Det var ett bra stöd, hoppas de återvänder imorgon.

Anders Andersson2010-11-02 14:14:00
Author

Fler artiklar om Boltic

Boltic är redo för Ljusdal på bortais
Mikael Bood snart tillbaka - längtar efter att få spela match